Image

Nyréns får utforma Slottsskogsvallens entrépark

Bolag Nyréns Arkitektkontor vann tävlingen för Slottsskogsvallens entrépark i Göteborg.
Publicerad den 12 Mars 2018
Nyréns lägger fokus på jämställdhet. Bild: Nyréns Arkitektkontor
Nyréns lägger fokus på jämställdhet.

Den 29 maj beslutade Idrotts & Föreningsnämnden i Göteborgs Stad att ge förvaltningen i uppdrag att genomföra en arkitekttävling för Slottsskogsvallens entrépark. Detta ska vara en satsning inför stadens 400-års jubileum 2021. Förslaget ska visa hur Slottsskogsvallens entrépark med tillhörande skogsbeklädda kullar kan rustas upp, kompletteras och utvecklas. Särskilt fokus ska ligga på att föreslå nya inslag som gör parken till en aktiv och attraktiv mötesplats i enlighet med tävlingsuppgiftens vision och mål.

I Nyréns vinnande förslag kommer parken rustas upp, kompletteras och utvecklas med väl riktade tillägg och rumsliga möjligheter som kan byggas ut i etapper inför Göteborgs 400 års firande. Tävlingsförslaget utgår från ett tydligt perspektiv på inkludering och jämställdhet där unga tjejers behov särskilt står i fokus.

Juryn skriver i sin motivering:
"Det vinnande förslaget lyckas både handfast ta vara på och lyfta fram platsen inneboende kvalitéer och samtidigt ge förutsättningar för att bli en modern aktivitetspark."

– Jämställda och inkluderande platser är något vi brinner särskilt för och vi tycker det är en viktig demokratifråga att offentliga platser är till för alla. Eftersom studier visar att många unga, särskilt tjejer, rör sig för lite vill vi skapa platser som på ett aktivt och lekfullt sätt gör att fler tycker det är kul att röra på sig, säger Emma Pihl, planeringsarkitekt på Nyréns Arkitektkontor.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige