Image
Skellefteå.
Skellefteå. Bild: Skellefteå kommun

Nyhléns Hugosons köper fastighet i Skellefteå

Transaktioner Matproducenten Nyhléns Hugosons förvärvar fastigheten Gaffeln 1 på Hedensbyn i Skellefteå. Köpet gör det möjligt för företaget att fortsätta utveckla sin verksamhet i Skellefteå. – Förvärvet av Gaffeln 1 är av stor betydelse för oss. Det ger oss möjlighet att över tid utveckla vår verksamhet, både som matproducent och arbetsgivare i Skellefteå. Vi har under en längre tid haft en givande dialog med såväl Skellefteå Industrihus som Skellefteå kommun kring hur vi vill utveckla vår verksamhet. Gaffeln 1 passar våra planer på ett mycket bra sätt, säger Magnus Nilsson, vd på Nyhléns Hugosons.
Publicerad den 24 September 2019

Nyhléns Hugosons bedriver i dagsläget sin verksamhet på Degerbyn i Skellefteå, något som fungerat bra i många år. Men med planerna på att utveckla verksamheten ytterligare följde ett behov av mer ändamålsenliga lokaler. Gaffeln 1, där bland annat Dagab har sin verksamhet idag, ger Nyhléns Hugosons större industriytor, kontor, lagerlokaler, kyl- och frysutrymmen samt mer passande logistiklösningar.

Från Skellefteå kommuns sida ser man fler viktiga fördelar med förvärvet.
– Vi är jätteglada över att Nyhléns Hugosons vill fortsätta expandera i Skellefteå. Att vi har en bredd på arbetsmarknaden är väldigt viktigt och Nyhléns Hugosons kompletterar vår övriga industri på ett viktigt sätt, säger Bengt Ivansson, näringslivschef i Skellefteå kommun.

Köpet har föregåtts av genomgripande diskussioner mellan Nyhléns Hugosons, Skellefteå kommun och Skellefteå Industrihus kring de förutsättningar som matproducenten behöver för att kunna utveckla verksamheten. Dialogen kring de olika alternativen resulterade slutligen i förvärvet av Gaffeln 1.
– Vi ser goda möjligheter när det gäller att göra de lokaler som Nyhléns Hugosons lämnar attraktiva för nya hyresgäster. När näringslivet i Skellefteå växer finns ett ständigt behov av bra lokaler för olika typer av verksamheter, säger Åsa Andersson, vd för Skellefteå Industrihus.

Dagab och övriga hyresgäster kommer att finnas kvar på Gaffeln 1 då Nyhléns Hugosons tar över driften av fastigheten den 2 december. Därefter kommer en dialog att föras med befintliga hyresgäster för att påbörja anpassningen av lokalerna.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige