Image
SBB:s vd Ilija Batljan byggstartade i Skellefteå på fredagen.

SBB byggstartar 161 klimatsmarta lägenheter i Skellefteå

Bostäder SBB byggstartar 161 lägenheter i Västra Erikslid i Skellefteå. Med innovativ teknik kommer husen att ha en energianvändning som är hälften av vad Boverkets byggregler föreskriver.


Aspia tar plats i Diös företagshus Hjorten i Skellefteå.

Ledande företagspartner tar plats i Diös företagshus Hjorten

Uthyrning Fastighetsägaren Diös utveckling av företagshuset Hjorten på Nygatan i centrala Skellefteå fortsätter attrahera nya hyresgäster. Från och med januari 2022 kommer rådgivnings- och redovisningsbyrån Aspia ha ett av sina totalt 60 kontor i Hjortens anrika lokaler, som Diös utvecklar till ett modernt och flexibelt kontorskoncept.


Northvolt Ett i Skellefteå. För närvarande arbetar 2000 personer med att färdigställa fabriken,

Boomen i Skellefteå: Satsar på tillfällliga bostäder

Bygg/Arkitektur Tillfälliga bostäder ska ge fler lediga permanenta bostäder i Skellefteå.


Diös hyr ut till Clockwork i Skellefteå.

Diös hyr ut i Skellefteå

Uthyrning I oktober blir det växande bemanning- och rekryteringsföretaget Clockwork ny hyresgäst till fastighetsägaren Diös på Bäckgatan i Skellefteå.


Skellefteå – en het marknad efter Northvolts etablering.

Här är Skellefteås största fastighetsägare

Lista Northvolts etablering innebär ett jätteuppsving för näringslivsstaden Skellefteå och i förra veckan genomfördes en storaffär då NP3 köpte av Skellefteå kommun – här är stadens största fastighetsägare.


Andreas Wahlén, vd för NP3.

Wahlén om Skellefteå: "Hände något för ett år sen"

Transaktioner NP3-vd:n om miljardförvärvet i heta Skellefteå.


Joakim Arvius.

Så kommer intresset för Skellefteå utvecklas

Sverige Efter Northvolts intåg har Skellefteå blivit en av Sveriges hetaste tillväxtorter och med det har en rad stora fastighetsaffärer följt. Joakim Arvius, vd för Pangea, berättar om intresset för staden, vilka segment som är hetast, hur utvecklingen ser ut och det utländska intresset.


Diös köper i Skellefteå.

Diös förvärvar i Skellefteå

Transaktioner Fastighetsägaren Diös stärker sin portfölj genom att förvärva en fastighet bestående av 12 500 kvadratmeter lager- och logistikhyresgäster i Hedensbyns företagspark i Skellefteå. Fastigheten gränsar till Bergsbyns industriområde där Northvolts etablering pågår för fullt, och ligger strategiskt nära såväl centrum som centralstationen. Säljare är Nyhléns Hugosons och tillträde sker 1 oktober.


Andreas Wahlén, vd för NP3.

NP3 förhandlar om förvärv av fastigheter för 1,3 miljarder kronor

Bolag NP3 Fastigheter för förhandlingar om förvärv av sjutton fastigheter i Skellefteå från det av Skellefteå kommun ägda bolaget Skellefteå Industrihus AB. Förvärvsavtal bedöms komma att kunna ingås inom den närmaste tiden och förvärvet kommer att vara villkorat av godkännande från Skellefteås kommunfullmäktige.


Mikael Wallner.

Active Fastighet köper industrifastighet i Skellefteå

Transaktioner Active Fastighet genomför sin första investering i Skellefteå. Bolaget förvärvar i ett JV med Frentab AB en fastighet i Hedenbyns Företagspark om cirka 24 000 kvadratmeter, med befintlig byggnad om cirka 3 800 kvadratmeter. Därutöver finns det byggrätter som möjliggör ytterligare lokalytor.


Skebo bygger studentrum på Campus.

Skebo bygger tillfälliga studentrum – frigör fullstora lägenheter

Bostäder Skebo bygger 220 nya tillfälliga studentrum. Det säkrar inte bara studentboendegarantin utan bidrar även till att 88 fullstora lägenheter kan frigöras till ett växande Skellefteå.


AE Capital AB har förvärvat ett större bostadsbestånd i Skellefteå.

AE Capital förvärvar större bostadsbestånd i Skellefteå

Transaktioner Kommersiella Fastigheter, Region Norr, hade nöjet att vara delaktiga i försäljningen av ett större fastighetsbestånd med totalt 13 bostadsfastigheter varav tio fastigheter i centrala Skellefteå och tre fastigheter i Bureå. Fastighetsbeståndet förvärvades av AE Capital AB genom deras befintliga fastighetsbolag i Skellefteå, Fastighetsbolaget Kågevägen AB.


Visionsbild av Västra Erikslid i Skellefteå.

Magnolia och Derome bygger bostäder i Skellefteå

Bostäder Derome och Magnolia Bostad ska bygga bostäder i det nya området Västra Erikslid i Skellefteå.


Lindbäcks Bygg får sin största enskilda order någonsin när Skebo köper cirka 550 lägenheter för närmare en miljard kronor.

Storaffär i kölvattnet av Northvolt – bygger kvarter helt i trä

Bygg/Arkitektur I kölvattnet av Northvolts etablering får Lindbäcks Bygg nu sin största enskilda order någonsin. Skebo köper cirka 550 lägenheter för närmare en miljard.


Åsa Andersson.

Skebo säljer centralt beläget kvarter i Skellefteå till HSB

Bolag Skebo säljer en del av kvarteret Kapella som är beläget i korsningen Södra Järnvägsgatan och Repslagargränd i centrala Skellefteå. Köparen HSB tar över ägandet senast den 30 december 2021.
– Den del av Kapella som nu säljs har en färdig detaljplan vilket innebär att byggandet av lägenheter i ett attraktivt läge kan komma igång snabbt. HSB har aktivt sökt projekt i Skellefteå och vi är väldigt glada att vi kan ge HSB möjligheten att bidra till bostäder i det växande Skellefteå, säger Åsa Andersson, vd på Skebo.


Mattias Jakobsson.

Nytt fastighetsbolag bildas i Skellefteå

Bolag Det nya fastighetsbolaget Guldbygden har etablerats i Skellefteå som ska arbeta med försäljning och förvaltning av industrifastigheter, flerfamiljshus och tomter för privatpersoner.


Willys öppnar ny butik i Skellefteå.

Willys öppnar ny butik i Skellefteå

Uthyrning Nu är allt klart för en ny Willys-butik i Skellefteå. Den nya butiken kommer byggas på ett helt nytt handelsområde i södra delen av staden med ett trafikorienterat läge nära E4:an. Etableringen av butiken kommer innebära cirka 50 nya arbetstillfällen.


Lägenheter på Morö backe.

SBB miljardköper i Skellefteå ...

Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget i Norden utökar sitt engagemang i Skellefteå – förvärvar hyresrätter och samhällsfastigheter för 1,3 miljarder kronor samt bygger 1 500 nya lägenheter.


Lärkfalken i Skellefteå.

NCC bygger ytterligare 58 radhus åt Ekeblad Bostad

Bygg/Arkitektur NCC ska tillsammans med Ekeblad Bostad bygga totalt 58 bostadsrätter i radhus och parhus i Ystad, Kungälv och Skellefteå till ett sammanlagt ordervärde om cirka 115 miljoner kronor. NCC har sedan tidigare byggt ett par hundra bostäder åt Ekeblad Bostad på flera orter i Sverige.


Kvarteret Polaris.

Diös planerar för nya bostäder i Skellefteå

Bygg/Arkitektur Diös planerar för bostäder med absolut närhet till stadens mötesplatser, handel, shopping och resecentrum i kvarteret Polaris, granne med det nya kulturhuset. Planhandlingarna är klara för samråd och perioden för denna startar på måndag 2 november.