Image

Ny vd för Veidekke Entreprenad

KARRIÄR Erik Alteryd blir ny vd för Veidekke Entreprenad AB den 1 april. Han är för närvarande regionchef för Veidekke Bygg Stockholm.
Publicerad den 18 Mars 2009

Det operativa ansvaret för Veidekkes entreprenadverksamhet i Sverige har hittills innehafts av Veidekke Sveriges vd Per-Ingemar Persson.

Erik Alteryd, för närvarande regionchef inom Veidekke Bygg, med ett förflutet bland annat inom Skanska Stockholm och känd profil i Stockholms byggvärld, har på ett framgångsrikt sätt utvecklat region Veidekke Bygg Stockholm till en av Veidekkes mest lönsamma enheter.

Bland Veidekke Bygg Stockholms mest framgångsrika projekt kan nämnas kvarteret Jericho, en om- och tillbyggnad åt Diligentia i centrala Stockholm och byggandet av ett nytt köpcentra med ovanliggande bostäder i Liljeholmen, söder om Stockholm. Regionen arbetar dessutom framgångsrikt med bostadsbyggande både för vår interna Bostadsutvecklingsenhet och åt externa kunder.
För närvarande arbetar Bygg Stockholm intensivt med att lansera Veidekkes koncept för klimatsmart byggande, TellhusTM.

- Erik har visat sin goda förmåga att utveckla en lönsam verksamhet genom nära samarbete med kunderna och kommer bland annat att tillföra vår entreprenadverksamhet ytterligare kund och marknadsfokus. Det känns bra att lämna över det operativa ansvaret till Erik och ändå nära få följa utvecklingen av Veidekkes verksamhet i Sverige, säger Per-Ingemar Persson.

Som ny regionchef för Bygg Stockholm har Mikael Lidström utsetts. Mikael arbetar för närvarande som entreprenadchef inom region Bygg Stockholm. Mikael har ett förflutet hos bland andra Bravida.

- Mikael är en utmärkt affärsman som tillsammans med sitt team utvecklat ett framgångsrikt affärserbjudande i form av samverkansentreprenad, ett win-win-koncept till fördel och incitament för såväl kund som för oss och, framför allt i nära samarbete med kunden. Mikael kommer att bli en utomordentlig regionchef som kommer att vidareutveckla vår byggverksamhet i Stockholm, säger Per-Ingemar Persson.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige