Image

NP3 Fastigheter köper av Aberdeen

Transaktioner NP3 Fastigheter har köpt fastigheten Vevstaken 9 i Umeå av Aberdeen Fastighetsfond Sverige AB till ett underliggande fastighetsvärde om 41 miljoner kronor.
Publicerad den 2 December 2014
Annons
Image
Maria Paringer Stålhult. Bild: Robin Nordlund.
Maria Paringer Stålhult.

Vevstaken 9 är belägen på Västerslätt i Umeå i anslutning till NP3:s fastighet Generatorn 7.

Fastigheten omfattar cirka 10 500 kvadratmeter och största hyresgäst är Gärdin & Persson som bedriver handel med byggvaror och maskiner. Tillträde av fastigheten sker i dag.

- Vi har ett bra fastighetsbestånd i Umeå och i och med denna affär stärker sig NP3 ytterligare i kategorin Business to business vilket är en viktig del av vår fastighetsportfölj, säger Maria Paringer Stålhult, affärsansvarig på NP3 i Umeå.

- Förvärvet gör att vi närmar oss vårt mål om minst 100 000 kvadratmeter i Umeå. I och med förvärvet äger NP3 fastigheter cirka 80 000 kvadratmeter i Umeå och totalt i koncernen cirka 485 000 kvadratmeter, säger Andreas Nelvig, vd för NP3 Fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Analytikerns dystra prognos: "Ingen lättnad i sikte för fastighetsbolagen"

Bolag Onsdagen var ytterligare en tung börsdag för fastighetsbolagen men trots att sektorn har sjunkit med drygt 45 procent sedan årsskiftet tror inte Handelsbanken att botten är nådd. För Fastighetssverige berättar analytikern Johan Edberg mer om de stora orosmolnen för fastighetsbolagen, varför han tycker det är för tidigt att prata om någon vändning för branschen och hur stor konkursrisken är inom sektorns bolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige