Image

Skanska säljer sitt framtida Umeåkontor

Transaktioner Skanska säljer kontorsfastigheten Cisternen i Umeå till NP 3 Fastigheter för 88,5 miljoner kronor. Fastigheten ska byggas om och till och Skanska samlar sina enheter i Umeå i fastigheten. NP 3 tillträder i december 2015.
Publicerad den 15 Januari 2014
Andreas Nelvig. Bild: NP3
Andreas Nelvig.

Kontorsfastigheten omfattar totalt cirka 4 000 kvadratmeter uthyrningsbar area. Den ska miljöcertifieras enligt Breeam på guldnivå.

– Vi är mycket nöjda med att kunna skapa attraktiva arbetsplatser och samla Skanskas enheter i Umeå i ett miljöcertifierat kontor. Det är glädjande att huset möter NP3 Fastigheters högt ställda krav, säger Stefan Canderyd, affärsutvecklare på Skanska Sverige.

– Med förvärvet stärker vi vår närvaro i Umeå betydligt och vi ser fram emot fler samarbeten tillsammans med Skanska säger Andreas Nelvig, vd för NP3 Fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige