Image

Norrvidden säljer i Birsta

TRANSAKTIONER Norrvidden säljer en 16 000 kvadratmeter stor volymhandelsfastighet i Birsta Syd. Köpeskillingen uppgår till cirka 250 miljoner kronor.
Publicerad den 28 April 2008

Norrvidden Fastigheter AB har fullföljt försäljningen av en 16 000 kvadratmeter stor volymhandelsfastighet i Birsta Syd till Morley´s European Property Fund för cirka 250 miljoner kronor. Fastigheten, med ankarhyresgästerna Media Markt och Mio, är idag uthyrd till 88 procent.

Byggnation av två återstående lokaler kommer att färdigställas till juli 2008. Utvecklingen av Birsta Syd stärker volymhandelsområdet Birsta i Sundsvall som det största handelsområdet i norra Sverige.

- Vi är glada över att Morley har funnit Sundsvall och Birsta intressant och vi är övertygade om att det kommer att bli en bra ägare. Nu fortsätter Norrvidden att utveckla resterande delar av handelsområdet Birsta Syd för volymhandel. Ett detaljplanearbete som kan medge en fortsatt utbyggnation av området med cirka 10 000 kvadratmeter butiksyta är inlett i samarbete med Sundsvalls kommun, säger Peter Andersson, vd för Norrvidden Fastigheter.

- Detta förvärv är European Property Funds tredje på den skandinaviska marknaden, och det första med en volymhandelsfastighet. Läget för den nya fastigheten är bästa möjliga i Birsta handelsområde, och vi upplever en fortsatt stark efterfrågan genom det strategiska läget och Birstas position i denna del av Sverige. Vi uppfattar att svensk detaljhandel är väl positionerad för fortsatt stabilitet i det medellånga perspektivet, och vi fortsätter att leta efter nya möjligheter i detta segment, säger Julian Taylor som är Fund Manager på Morley. Jones Lang LaSalle var rådgivare åt Morley i affären.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige