Image

Nivika utvecklar i Värnamo

Bygg/Arkitektur Nivika köper fastigheten Sadelmakaren 1 i centrala Värnamo och planerar att exploatera fastigheten från butikslokal till 90 lägenheter.
Publicerad den 6 Februari 2017

– Förvärvet av Sadelmakaren 1 känns helt i linje med våra övriga projekt i Värnamo. Tanken är att få en fasad ut mot Halmstadsvägen som ger ett bra intryck av Värnamo för inkommande trafik samt för närboende i området och samtidigt bygga attraktiva lägenheter, säger Dan Carlsson, fastighetschef på Nivika i Värnamo.

Nivika köper handelsfastigheten Sadelmakaren 1 i centrala Värnamo av Om Igen Fastigheter AB. I dagsläget omfattar fastigheten cirka 1 300 kvadratmeter handelsyta och 5 410 kvadratmeter markyta där Nivika nu vill uppföra 90 lägenheter med underliggande garage.

–Vi vill vara med och utveckla fastighetsmarknaden generellt men i synnerhet utanför stor- stadsregionerna och i regionstäder. Att vi har fått vara med som rådgivare i denna transaktionen känns därför särskilt bra, säger Pontus Nilsson, vd för A&P Fastighetstransaktioner.

Arbetet med detaljplanen är på väg att startas upp men ännu är inget beslut taget kring det nya förslaget.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Samhällsfastighetsföretaget i norr växer

Bolag Serneke har tecknat avtal med Smedjan Samhällsfastigheter om att bygga en ny tingsrätt i Hudiksvall. Kontraktet är värt cirka 80 miljoner kronor. Smedjan Samhällsfastigheter blir långsiktig ägare av fastigheten med Domstolsverket som hyresgäst. Smedjan Samhällsfastigheters vd Henrik Fredriksson berättar för Fastighetssverige vad de planerar för framtiden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY