Image

Midroc säljer i Hyllie

Transaktioner Midroc har tecknat avtal med Brorman Fastigheter rörande överlåtelse av fastigheten Malmö Nanna 2. Hyresfastigheten är under uppförande och kommer fullt färdig inrymma 39 hyresrätter och två lokaler.
Publicerad den 28 Juni 2018
Hyresfastigheten kommer att inrymma 39 lägenheter och två lokaler. Bild: Juul Frost Architects
Hyresfastigheten kommer att inrymma 39 lägenheter och två lokaler.

Midroc utvecklar ytterligare ett bostadskvarter i Hyllie. Det är centralt beläget längs Hyllie allé, ett stenkast från Stationstorget med lokal, regional och internationell kollektivtrafik. Kvarteret kommer inrymma både bostads- och hyresrätter, totalt 115 bostäder och fem lokaler. Hyresrättsfastigheten har nu sålts till Brorman Fastigheter.

– Vi tror starkt på det här läget i Hyllie. Förvärvet av hyresrätterna i Hyllie Corner är också extra roligt för oss eftersom det är den första nybyggda fastigheten vi köper i Malmö sedan 1960-talet. Fastigheten utgör ett mycket välkommet komplement till vårt existerande bestånd, säger Martin Brorman, vd på Brorman Fastigheter.

– För oss på Midroc är det alltid viktigt att skapa goda boendekvaliteter, och till så gott som varje lägenhet hör balkong eller uteplats samt tillgång till en gemensam innergård. Vi har också valt att utforma lite mindre hyreslägenheter, eftersom det efterfrågas av allt fler i Malmö, säger Magnus Skiöld, arbetande styrelseordförande, tillika transaktionsansvarig i Midroc.

Formellt tillträde sker under kvartal 1 2020.

Croisette Real Estate Partner har varit Midrocs rådgivare i försäljningen.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige