Image

Lundbergs köper mark för bostadsutveckling i Linköping

Transaktioner Lundbergs köper mark vid Garnisonsområdet i Linköping av NCC och planerar att bygga 400 nya lägenheter i kvarteret Södra Ekkällan.
Publicerad den 9 December 2014
Peter Whass Bild: Lundbergs
Peter Whass

I affären ingår även en försäljning av NCC:s andelar i bolag som samägs med Lundbergs med markinnehav i Norrköping, Karlstad och Strängnäs. Värdet i försäljningen är cirka 70 miljoner kronor.

Försäljningen stöttar NCC:s stadsutvecklingsstrategi för Garnisonsområdet i Linköping.

– Södra Ekkällan har en spännande historia och utvecklingen av området går snabbt. Genom att involvera andra aktörer bidrar NCC till att öka takten på bostadsbyggandet vilket gynnar stadsdelen och skapar fler bostadsmöjligheter för Linköpingsborna, säger Mattias Lundgren, chef för NCC Boende.

– Vi är mycket glada över att ha genomfört denna affär med NCC. Södra Ekkällan är ett mycket attraktivt bostadsområde med närhet till både Linköpings stadskärna och trevliga grönområden. Linköping är en kommun med god utveckling där vi de senaste åren investerat cirka en miljard kronor i centralt belägna kommersiella fastigheter. Vi ser nu fram emot att även bygga attraktiva hyresrätter, säger Peter Whass, vd för Fastighets AB L E Lundberg.

NCC har sedan tidigare genomfört markförsäljningar till byggherrar som HSB, Stångåstaden och JM.

Hittills har drygt 500 bostäder färdigställts och ytterligare 200 bostäder är under produktion.

Södra Ekkällan är ett attraktivt område som växer snabbt.

Placeringens närhet till både shopping, kommunikationer och med Tinnerbäckens vatten runt hörnet gör att efterfrågan på bostäder i området är stort.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Arkitekten som blev bostadsentreprenör

Bostäder Milad Barosen är arkitekten som blev bostadsentreprenör. Som vd och medgrundare till co-livingaktören Allihoop vill han bidra till en mer flexibel bostadsmarknad. För Fastighetssverige berättar han om frustrationen över den trasiga bostadspolitiken och hur hans bakgrund i Iran tagit honom dit han är idag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY