Image

Lidl öppnar ny butik i Partille

Uthyrning Lidl Sverige satsar stort i Göteborg och nu är det klart med en ny butik i Partille. Butiken kommer att vara en del i den nya stadsdelen Partille Port och beräknas öppna andra halvåret 2019. Etableringen är en av flertalet nyetableringar i Västsverige och en viktig del i Lidls övergripande målsättning med 200 butiker i Sverige år 2020 och 300 butiker på sikt.
Publicerad den 22 Augusti 2018
Lidl öppnar butik i Partille. Bild: Lidl
Lidl öppnar butik i Partille.

Lidl beräknar öppna en ny butik i Partille Port hösten/vintern 2019. Partille Port ska stå helt klart 2021 och utvecklas till en levande ny stadsdel i centrala Partille med bostäder, handel och kontor i direkt närhet till den nya multiarenan Partille Arena.

– Vi är väldigt glada över att det nu är klart att vi kommer till Partille Kommun. En kommun som utvecklas och växer snabbt, precis som Lidl. Vi har hittat ett mycket attraktivt läge och ser mycket fram emot att öppna i Partille Port, säger Christoffer Wennergren, fastighetschef Region Väst på Lidl Sverige.

Butiken har en totalyta om 2 229 kvadratmeter kommer att bli en del av bottenvåningen av en nyproducerad fastighet med handel i bottenvåningen och tre våningar vårdboende. Parkering kommer att finnas i direkt anslutning till butiken i form av markparkering och ett p-hus med sammanlagt ca 500 p-platser.

– Kombinationen vårdboende och handel är fördelaktig och skapar, tillsammans med bostäder och övriga samhällsfunktioner, en levande och modern stadsbild. Vårt samarbete med Lidl är långsiktigt, säger Dan T. Sehlberg, vd för Svenska Vårdfastigheter, en del av Magnolia Bostad, som tillsammans med KIAB Fastigheter äger och utvecklar fastigheten i Partille Port.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige