Image
Bild: Istock

Ledamot lämnar styrelsen i Mofast

Bolag Styrelseledamoten Eric Fischbein väljer att kliva av styrelsen i Mälardalens Omsorgsfastigheter.
Publicerad den 26 Oktober 2021

– Jag har landat i att det är lämpligt att jag inte sitter i styrelsen medan utredningen pågår om händelser som inträffade i ett annat bolag innan tiden på Mofast. Jag har alltid agerat med gott uppsåt och samarbetar naturligtvis med utredningen så att all fakta ska komma på bordet, säger Eric Fischbein.

Utredningen initierades av styrelsen och leds av advokat Hans Strandberg på Nordia Law.
– Styrelsen både respekterar och står bakom beslutet och när utredningen är färdig kan vi dra slutsatser och besluta om nästa steg, säger Jonas Blomquist, styrelsens ordförande.

Det var TV4 som får några veckor sedan berättade att den tidigare vd:n Mathias Bjerkelius (som lämnat posten och ersatts av Dan Törnsten) och Eric Fischbein misstänks vara inblandade i tvivelaktiga fastighetsaffärer.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige