Image

Kungsledens skattesituation bättre än ”worst case”

Bolag Nya besked från Skatteverket innebär att effekt av eventuella negativa slutgiltiga domar kring Kungsledens skattetvister inte blir lika allvarliga som det ”worst case”-scenario som Kungsleden målade upp i Q3-rapporten.
Publicerad den 29 November 2012

Den beräknade resultateffekten vid en negativ utgång av det aktuella fallet beräknas nu till 1 380 miljoner kronor och den beräknade likviditetseffekten till 1 360 miljoner kronor, vilket kan jämföras med siffrorna i Q3-rapporten, som låg på 1 700 miljoner kronor respektive 1 650 miljoner kronor.

Kungsleden-aktien steg med 2,6 procent under onsdagen då, Kungsleden kommunicerade detta till marknaden.

Vad som har hänt nu är att Skatteverket har meddelat beslut och yrkar på beskattning av kapitalvinst vid överlåtelse av andelar i handelsbolag avseende taxeringsår 2007. Skatteverket har dock halverat skattetillägget, och medgett avdrag för en del av transaktionskostnaderna, varför ”worst case”-scenariot har förbättrats.

Den maximala negativa effekten på eget kapital, när det gäller samtliga skattemål som Kungsleden är inblandat i uppgår nu till 2 790 miljoner kronor utöver de gjorda reserveringarna på 1 050 miljoner kronor. Maximalt utestående negativ likviditetseffekt, inklusive skattetillägg och ränta, uppskattas samtidigt uppgå till 2 920 miljoner kronor. De bedömda effekterna har justerats ned med 290 miljoner kronor respektive 280 miljoner kronor.

Beloppen har till mindre del påverkats negativt av den sänkta bolagsskattesatsen vid värdering av underskottsavdrag i ej reserverade processer.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige