Image
Biljana Pehrsson, vd på Kungsleden.
Biljana Pehrsson, vd på Kungsleden. Bild: Kungsleden

Kungsleden hyr ut 2 200 kvadratmeter i Danderyd

Uthyrning Kungsleden har hyrt ut 2 200 kvadratmeter i klustret Danderyd Kontor utanför Stockholm. Hyresgästen Hultafors Group AB är en befintlig kund som har förlängt sitt avtal och fördubblat sin yta.
Publicerad den 20 December 2019
Annons
Image

– Det känns fantastiskt bra att Hultafors ger oss förnyat och utökat förtroende. Vi kommer att modernisera lokalerna och anpassa de nya ytorna till deras verksamhet, säger Sven Stork, regionchef Stockholm på Kungsleden.

Hultafors hyr i fastigheten Bergudden 8 på Berga Backe 2 i Danderyd.
– Nu samlar vi våra två kontor i Stockholm under ett och samma tak. Tillsammans med Kungsleden skapar vi framtidens kontor för Hultafors Group och våra premiumvarumärken. Det är en viktig del i att stärka vår attraktivitet som arbetsgivare ytterligare, säger Ole Kristian Jødahl, vd för Hultafors Group som består av varumärkena Snickers Workwear, Hultafors, Wibe Ladders, Solid Gear, Dunderdon, Toe Guard, Hellberg Safety och Johnson Level.

Kungsleden är.största fastighetsägare i Danderyd som ligger strax norr om Stockholm. Fastigheterna finns i nära anslutning till E18, Mörby Centrums tunnelbana samt busstorg med avgångar till hela norrort. Centrumet, som har ett stort utbud av restauranger, handel och service, genomgår just nu en större ombyggnad, utbyggnad och modernisering och kommer att byta namn till Danderyds Centrum.

Det nya avtalet löper i sju år med ett totalt hyresvärde om 40 miljoner kronor och tillträde 1 september 2020.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige