Image

Klart för Sigtunahems första kvarter

Bygg/Arkitektur Sigtunahem bygger sitt första kvarter i Sigtuna stadsängar, och anlitar Boetten bygg som byggentreprenör.
Publicerad den 9 November 2016

Projektet innefattar 72 lägenheter, 400 kvadratmeter lokaler och 40 till 50 fordonsplatser i garaget.

– Det ska bli jättekul att sätta spaden i marken för detta unika stadsbyggnadsprojekt som har ett utpräglat hållbarhetsperspektiv, säger Sigtunahems vd Göran Langer.

Sigtunahem har upphandlat Boetten bygg AB för att i en samverkansentreprenad bygga vårt första kvarter i den helt nya stadsdelen Sigtuna stadsängar.

– Det finns en option på att utöka det och bygga ytterligare ett kvarter i Sigtuna stadsängar om det här projektet faller väl ut, säger Sigtunahems projektledare Endre Barat.

Sigtunahem samarbetar sedan tidigare med Wingårdhs Arkitekter, som tagit fram ett vinnande förslag för ett helt nytt bostadskvarter i Sigtuna stadsängar.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige