Image
Turako bygger för Engelska Skolan i Sigtuna och Värmdö.

Turako utvecklar för Engelska Skolan

Uthyrning Turako har tecknat två 20-åriga hyresavtal med Internationella Engelska Skolan. De nya skolorna, med plats för drygt 600 elever vardera i årskurserna F-9, planeras starta i Sigtuna och Värmdö under augusti 2021.


En tillbyggnad om 7 500 kvadratmeter kommer att ske på en av Catenas befintliga logistik-anläggningar i Rosersberg, Sigtuna kommun.

Catena bygger ut för Speed Logistics i Rosersberg

Uthyrning Catena investerar totalt 65 miljoner kronor i fastigheten Rosersberg 11:81 som byggs ut med 7 500 kvadratmeter. På så sätt skapas ytterligare lager- och logistikyta för tredjepartslogistikföretaget Speed Logistics som är hyresgäst.


Jonas Eriksson, Robin Rodenholm, Niklas Wikegård och Jonas Strömvall.

Idrottsstjärnor öppnar gym i Sigtuna stadsängar

Uthyrning Den tidigare ishockeytränaren Niklas Wikegård och den tidigare fotbollsdomaren Jonas Eriksson öppnar hälso- och träningskedjan WE hos Lidl i Sigtuna stadsängar.


Cavig hyr ut till Swedol

Uthyrning Swedol har tecknat hyreskontrakt med Cavig Fastigheter för två nya Swedolbutiker: en butik i Enköping och en i Sigtuna.


ABS Wheels utökar i Sigtuna

Bygg/Arkitektur ABS Wheels utökar sin 2 000 kvadratmeter stora lokal i Sigtuna med 3 000 kvadratmeter.


Nordic PM hyr ut i Sigtuna

Uthyrning Nordic PM har genomfört en uthyrning av lager- och kontorslokaler omfattande sammanlagt 3 005 kvadratmeter i Rosersberg, Sigtuna, för uppdragsgivaren Megatrade Swedens räkning.


Obos bygger Sigtuna stadsängar

Bygg/Arkitektur Sigtuna stadsängar tecknar avtal med Obos om att bygga två kvarter i den nya stadsdelen.


HSB Bostad vinnare i anbudstävling i Sigtuna

Bygg/Arkitektur I konkurrens med 20 anbudsgivare vann HSB Bostad tävlingen om ett centralt beläget kvarter i Sigtunas nya stadsdel, Sigtuna stadsängar. Hållbarhet i kombination med god arkitektur ledde till vinsten.?


Forsen projektleder hållbar Sigtuna-stadsdel

Bygg/Arkitektur Forsen har, av Sigtuna stadsängar Exploaterings AB, fått uppdraget att sköta projekt-, projekterings- och byggledning för utbyggnad av infrastruktur i en helt ny stadsdel i Sigtuna.


Klart för Sigtunahems första kvarter

Bygg/Arkitektur Sigtunahem bygger sitt första kvarter i Sigtuna stadsängar, och anlitar Boetten bygg som byggentreprenör.


Fondex-gruppen köper Valsta Centrum

Transaktioner Sigtunahem och Rikshem säljer Valsta Centrum till Fondex-gruppen.


Wood & Hill köper mark i Sigtuna

Bostäder Wood & Hill har förvärvat mark längs huvudgatan i Steninge Slottsby, Sigtuna, för att bygga omkring 50 lägenheter.


Tre arkitektkontor ritar Sigtuna stadsängar

Bostäder Sigtunahem har bett tre arkitektkontor – Tovatt Architects and Planners, Okidoki Arkitekter och Wingårdh arkitektkontor – att i parallella uppdrag ta fram förslag för Sigtunahems första kvarter i Sigtunas nya stadsdel Sigtuna stadsängar.


Interoc köper mark i Steninge Slottsby – bygger bostäder

Bostäder Steninge Slottsby i Sigtuna, ett stadsutvecklingsprojekt omfattande cirka 650 bostäder och ett utvecklat besöksmål, har sålt mark till Interoc Fastighetsutveckling. Bolaget kommer att bygga 29 friliggande villor och 46 stadsradhus.


Steninge Bostadsutveckling köper mark i Sigtuna

Bygg/Arkitektur Steninge Slottsby i Sigtuna, ett stadsutvecklingsprojekt omfattande cirka 650 bostäder, har sålt mark till nybildade Steninge Bostadsutveckling AB.


Sigtunahem säljer Klockargården

Transaktioner Lillskär AB köper Klockargården i Sigtuna av Sigtunahem för 25,2 miljoner kronor. I augusti uppskattades värdet till tolv miljoner kronor.


SHH Bostad köper mark i Steninge Slottsby

Transaktioner SHH Bostad har köpt två markområden i Steninge Slottsby i Sigtuna och planerar där att bygga 28 radhus och 57 lägenheter i flerfamiljshus.


Byggmax till Eurostop Arlanda

Uthyrning Eurostop Arlanda har under de senaste åren stärkt sitt utbud genom ett antal nytillskott. Nu är det klart att byggvarukedjan Byggmax etablerar sig i centrumet och till hösten väntar en om- och tillbyggnad för att göra plats för byggvarukedjan.


Sigtunahem och NCC i gemensam satsning

Bolag Sigtunahem och NCC boende har bildat ett gemensamt bolag för den fortsatta exploateringen av området norr om Sigtuna stad, Sigtuna stadsängar, med upp till 900 bostäder.


Nya bostäder vid Trollbergets fot

Bygg/Arkitektur I norra Sigtuna, vid Trollbergets fot, planerar Bonum seniorboende att bygga nya bostäder.