Image
Jörgen Engström, Leif Wåhlin och Lisa Spangenberg från Wåhlin Fastigheter. Dieter Sand och Johanna Klingvall från Arlandastad Group.
Jörgen Engström, Leif Wåhlin och Lisa Spangenberg från Wåhlin Fastigheter. Dieter Sand och Johanna Klingvall från Arlandastad Group. Bild: Arlandastad Group

Arlandastad köper 490 000 kvadratmeter – ska satsa på idrott, hälsa och innovation

Transaktioner Arlandastad förvärvar en del av Arlandastad Golf av Wåhlin Fastigheter för en total köpeskilling om 150 miljoner kronor.
Publicerad den 24 November 2021
Annons
Image

Arlandastad ser möjligheter att skapa en mötesplats för människor, företag och verksamheter som kan utvecklas och växa inom idrott, hälsa och innovation. Förvärvet om 490 000 kvadratmeter är villkorat av att Sigtuna Kommun ger positivt planbesked. Handpenning om 20 procent erläggs när planbesked medges och resterande del av köpeskillingen erläggs vid antagen ny detaljplan.

Arlandastad har samtidigt tecknat ett optionsavtal i området för framtida expansion som möjliggör ytterligare förvärv av 930 000 kvadratmeter mark – säkrar därmed 1.4 miljoner kvadratmeter mark i området.

I syfte att öka exploateringstakten i området har Arlandastad Group förvärvat en av de två befintliga golfbanorna – Nya Banan – i Arlandastad av Wåhlin Fastigheter. Markområdet ligger i direkt anslutning till bolagets redan befintliga markinnehav.

– Det har länge varit vår ambition att skapa en samlingsplats för svensk idrott, en Training Academy. Vi har nu lokaliserat rätt plats med ett oslagbart läge som möjliggör den utvecklingen. Vi har sedan en tid tillbaka fört goda dialoger med ett antal idrottsförbund där man ser att läget möjliggör en mer tillgänglig idrott – såväl inom Sverige som internationellt. Områdets storlek gör det även möjligt att satsa på en hubb för tekniska innovationer – gärna kopplade till idrott och hälsa, som ligger oss varmt om hjärtat, säger Dieter Sand, CEO, Arlandastad Group.

Arlandastad Group är en samhällsbyggare med en tydlig strävan efter att skapa en hållbar framtid. Företaget vill bidra till en hållbar utveckling – ekonomiskt, socialt och miljömässigt. Arlandastad Group har sedan tidigare erfarenhet av Training Academys då en för fordonsindustrin drivs i närområdet och nu finns möjlighet att bredda till ytterligare en, vilket ligger helt i linje med ambitionen. En samlingsplats för den svenska idrotten i Arlandastad innebär även en möjlighet för Sigtuna kommun att utvecklas och bli en än mer attraktiv kommun för såväl kommuninvånare som andra intressenter.

– Det är glädjande med en fortsatt positiv utveckling i Arlandastad och Sigtuna kommun. Dels ur ett tillgänglighetsperspektiv med en samlad hubb för idrotten, dels över möjligheten att stärka kommunens möjligheter till ökad hälsa och välmående. Idrottsverksamhet och föreningsliv för barn och ungdomar är viktiga pusselbitar där vi ser att en god hälsa under uppväxten skapar positiva vanor som följer med upp i vuxenlivet, det vill säga en positiv utveckling för vår kommun, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna Kommun.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så stora är skillnaderna i yielder mellan Sverige och Danmark

Bolag Croisette håller ångan uppe i Danmark och förmedlar en ny affär där en utländsk investerare tar sig in på den danska marknaden. Martin Spangdahl-Fafara, Managing Director på Croisette Danmark, berättar för Fastighetssverige om affären, hur yielderna Danmark skiljer sig från Sverige, det utländska intresset på den danska marknaden och hur han tror att Croisette kan göra skillnad på den danska marknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige