Image
Siv Malmgren.
Siv Malmgren. Bild: John Mattson.

John Mattson premiärköper i Nacka

Transaktioner John Mattson har tecknat avtal om att förvärva fastigheten Sicklaön 37:46 i Nacka. Förvärvet är John Mattsons första i Nacka kommun.
Publicerad den 9 April 2021

Fastigheten Sicklaön 37:46 är belägen vid kajkanten i Finnboda, Nacka. På fastigheten finns en byggnad från 1920-talet om 1 400 kvadratmeter uthyrbar area, idag uthyrd som kontor. Fastigheten har även en byggrätt där John Mattson planerar att utveckla bostäder.

I anslutning till Finnboda ligger Henriksdal, ett av Nackas utvecklingsområden. Här planeras för upp till 1 900 nya bostäder samt övriga verksamheter. Totalt inom visionen för Nacka kommun är målet att 14 000 nya bostäder och 10 000 arbetsplatser ska stå klara 2030. Nacka blir en viktig knutpunkt för kollektivtrafiken då tre nya tunnelbanestationer kommer att byggas i Sickla, Järla och Nacka Forum i samband med den stora tunnelbaneutbyggnad som pågår i Stockholm.
– Det är roligt att vi nu även har etablerat oss i Nacka, en kommun där vi gärna vill fortsätta att växa, säger Siv Malmgren, vd för John Mattson.

Det hus som idag finns på fastigheten byggdes då varven hade en expansiv period efter första världskrigets orosår. Huset användes ursprungligen som affärs- och ritkontor för anrika Finnboda Varfs AB. Området där fastigheten ingår är en del av riksintresset för kulturmiljövården.
– Vi ser mycket fram emot att utveckla den här fina och historiska platsen i enlighet med våra strategier och att samarbeta med Nacka kommun, kommenterar Daniel Fornbrandt, affärsutvecklingschef på John Mattson.

John Mattson tillträder fastigheten Sicklaön 37:46 den 29 april 2021. Säljare är SLG international AB.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige