Image
Colliers får uthyrningsuppdrag i Finnboda hamn.

Colliers får uthyrningsuppdrag i Nacka

Uthyrning Colliers har anlitats för ett exklusivt uthyrningsuppdrag av två historiska kontorsfastigheter i populära Finnboda i Nacka, Stockholm. Kontoren ägs av Vimpelkullen Fastigheter som i dag är aktiva i Stockholm, Göteborg, Trollhättan och Vänersborg.


Porsche Center etableras i Orminge.

Porsche Center på 14 000 kvadratmeter etableras i Nacka

Uthyrning Nackas position som en av Stockholmsregionens främsta näringslivskommuner stärks ytterligare när Porsche Stockholm etablerar sig på del av en 14 000 kvadratmeter stor tomt vid Orminge trafikplats. Etableringen är en av de största i kommunen på 20 år och är en viktig del av målet med att skapa 15 000 nya arbetsplatser i Nacka fram till 2030.


Green Group köper garagefastighet i Nacka.

Green Group köper i Nacka

Transaktioner Fastighetsbolaget Green Group förvärvar, genom dotterkoncernen Green Park, ytterligare en garagefastighet.


Wallenstam har startat nybyggnationen av det 20-tals klassicistiska kvarteret Nacka Grace mitt i hjärtat av Centrala Nacka.

Wallenstam sammanställer kvartalets byggstarter

Bolag Under kvartalet byggstartade Wallenstam 169 hyreslägenheter i projektet Nacka Grace. Dessutom startades ett ombyggnations- och påbyggnadsprojekt i en kommersiell fastighet på Stampgatan i centrala Göteborg.


Hemsö utvecklar äldreboende i Nacka.

Hemsö utvecklar äldreboende i Nacka

Bygg/Arkitektur Hemsö har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Ambea gällande utbyggnad, modernisering och vidareutveckling av Villa Sarvträsk, ett befintligt äldreboende i Nacka. Investeringen uppgår till cirka 130 miljoner kronor.


Sehlhall har förvärvat Gammeluddshemmet.

Sehlhall förvärvar Gammeluddshemmet

Transaktioner Sehlhall förvärvar fastigheten Lännersta 11:162 i Nacka, endast 13 kilometer från Stockholms city. På historiska Gammeludden har det bedrivits omsorg i över 29 år. Här planerar nu Sehlhall för äldreomsorg i en unik miljö, utgående från konceptet Seniorkvarter, bland annat innebärande en kombination av vårdboende och trygghetsboende. Fastigheten, med en area om 42 000 kvadratmeter, har en antagen men överklagad detaljplan.


Wallenstam har startat nybyggnationen av det 20-tals klassicistiska kvarteret Nacka Grace mitt i hjärtat av Centrala Nacka.

Wallenstam bygger 169 hyresrätter i Nacka

Bygg/Arkitektur Wallenstam har startat nybyggnationen av det 20-tals klassicistiska kvarteret Nacka Grace. Mitt i hjärtat av Centrala Nacka, som nu är under full utveckling, tillför Wallenstam 169 hyresrätter och 12 nya lokaler.


Gabriella Månsson Hammond.

Alecta Fastigheter rekryterar marknadsområdeschef till Nacka strand

Karriär Under hösten 2021 tog Alecta Fastigheter hem förvaltningen och utvecklingen för merparten av sina fastigheter i Stockholm. Alecta Fastigheter fortsätter nu sin tillväxtresa i Stockholm och rekryterar ett helt nytt team till Nacka Strand. Teamet ska stå redo att ta hem förvaltningen den 1 februari 2023. Nu rekryteras Gabriella Månsson Hammond som marknadsområdeschef för Nacka strand.


Svindersviks skola.

Hemsö köper och utvecklar skola i Nacka

Transaktioner Hemsö har förvärvat Svindersviks skola i centrala Nacka. Säljare är Atrium Ljungberg. Hemsö avser att utveckla fastigheten genom om- och tillbyggnation för att kunna erbjuda fler ändamålsenliga lokaler för barnomsorg, utbildning och idrott.


Sveafastigheter och Rikshem ska bygga ett nytt bostadskvarter i Orminge Centrum. Detaljplanen väntas snart antas.

Centrumkärna får nytt bostadskvarter

Bygg/Arkitektur Sveafastigheter är med och förtätar med nya bostäder i Orminge centrum. Fastighetssverige berättar mer.


Balder är med och utvecklar Ektorp centrum i Nacka, ett område som varit föremål för förvandling i snart 20 års tid utan framsteg.

Tredje gången gillt för Balders Nacka-utveckling?

Bygg/Arkitektur Utvecklingsplanerna för Ektorp centrum i Nacka har nästan 20 år på nacken och har gått igenom en del vändor under åren. Fastighetssverige berättar mer om planerna som nu ska ut på samråd.


Peabs planer på att bygga bostäder där det för tillfälligt finns en detaljplan för en kulturarena ser ut att stoppas av Nacka kommun.

Vill ersätta planerad kulturarena med bostäder – får tummen ner

Bygg/Arkitektur Peabs nya planer i Nacka är inte lämpliga anser kommunen – Fastighetssverige berättar om förslaget som ser ut att stoppas.


Sats öppnar ny anläggning i Nacka Forum.

Sats öppnar i Nacka Forum

Uthyrning Under hösten öppnar gymkedjan Sats en anläggning i Unibail-Rodamco-Westfields Nacka Forum.


ALM Equitys projekt i Järla ska resultera i nästan 400 bostäder.

Stort ALM-projekt ska granskas på nytt

Bygg/Arkitektur ALM Equitys satsning i Nacka innehåller nära 400 bostäder samt ett höghus på 16 våningar. Nu ska projektet granskas på nytt efter ett stort antal ändringar framkommit under den första granskningen.


450 bostäder ska byggas i Henriksdal inom Nacka kommun.

Rejält bostadstillskott till expansiv kommun

Bygg/Arkitektur Cirka 450 bostäder ska markanvisas i projekt som är värt närmare en halv miljard för Nacka kommun. Fastighetssverige berättar mer.


Selvaag Bostad och Belatchew Arkitekter vinner markanvisningstävling i Nacka.

Selvaag och Belatchew vinner naturban markanvisningstävling i Nacka

Bygg/Arkitektur Belatchew Arkitekter har tillsammans med Selvaag Bostad och Urbio vunnit Sveriges första naturbana markanvisningstävling, arrangerad av Nacka Kommun, med projektet Grønn.


Nina Morling.

Nina Morling blir ny exploateringschef i Nacka

Karriär Nina Morling är Nackas nya exploateringschef. Hon har lång erfarenhet av exploateringsfrågor och kommer senast från en tjänst som chef på exploateringsenheten för Västra Söderort för Stockholms stad.


Aros Bostad tecknar avtal med Moelven och startar nytt bostadsprojekt i Nacka.

Aros Bostad tecknar avtal med Moelven – startar nytt bostadsprojekt i Nacka

Bolag Aros Bostad har tecknat avtal avseende en totalentreprenad med Moelven och produktionsstartar därmed Ektorpsbacken i Nacka. Utvecklingsprojektet omfattar totalt 52 lägenheter i ett bostadshus, med stommar och fasader av trä.


Ebba Braheskolan på Kvarnholmen i Nacka.

Slättö köper skolfastighet för 590 miljoner

Transaktioner Slättö förvärvar nyproducerad skolfastighet i bästa läge på Kvarnholmen till ett värde om 590 miljoner kronor från Kvalitena.


Visionsbilder över kvarter 1 i Älta.

Detaljplan klar för 900 lägenheter i Älta

Bygg/Arkitektur Detaljplanen för centrala Älta har nu vunnit laga kraft. Det innebär att Wallenstam tillsammans med Nacka kommun kan sätta spaden i marken för nästan 900 nya bostäder, nya mötesplatser samt utökad service, restauranger och kulturutbud.