Image

Intea köper skola i Vänersborg

Transaktioner Intea köper Vänerskolan som ligger intill Vänerparken som Intea äger sedan tidigare.
Publicerad den 25 September 2018

Säljare av fastigheten Vänersborg Haren 3 är Nordanland Fastigheter AB.

Fastigheten ligger centralt i Vänersborg. Byggnaden som ursprungligen uppfördes 1896 för Vänerskolans verksamhet omfattar 5 750 kvadratmeter byggnad och 21 349 kvadratmeter mark. Fastigheten består av två sammanlänkade byggnader, parkområde, skolgård med fotbollsplan, lekplats och parkeringsytor.
Byggnaderna är fullt uthyrda till Specialpedagogiska skolmyndigheten som står för 89 procent av hyresintäkterna, och till Vänersborgs kommun som står för resterande del. Hyresvärdet uppgår till 7,6 miljoner kronor och genomsnittlig återstående hyrestid är 2,5 år.

Intea är väletablerat i Vänersborg via innehavet av Vänerparken där fastigheterna förvaltas av en egen organisation. Denna organisation har fått två nya medarbetare som ansluter till Intea Vänersborg under hösten. Den nya fastigheten kompletterar Vänerparken med sitt läge tvärs över gatan.

– Vänerskolan är en vacker och välbyggd skola som ligger i en unik miljö centralt i staden. Hyresgästerna kommer att tas väl om hand av vår personal på plats, säger Robert Andersson på Intea Vänersborg.

Tillträde är planerat till den 2 oktober 2018. Nordier Property Advisors har varit rådgivare till säljaren i transaktionen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige