Image
Joakim Orthén, vd för Nordic PM.
Joakim Orthén, vd för Nordic PM. Bild: Nordic PM

Industrisamhället förvärvar för cirka 600 miljoner kronor

Transaktioner Aktiebolaget Fastators helägda dotterbolag Industrisamhället Fastigheter AB har ingått avtal om förvärv av 31 fastigheter med ett totalt underliggande fastighetsvärde om cirka 600 miljoner kronor.
Publicerad den 27 December 2019

Fastigheterna är belägna på ett flertal olika orter och har en total uthyrningsbar yta om cirka 161 000 kvadratmeter och totala hyresintäkter om cirka 65 miljoner kronor.

Fastigheterna har ett flertal olika hyresgäster. Genomsnittlig återstående hyreskontraktstid uppgår till cirka 3,3 år och ekonomisk uthyrningsgrad uppgår till cirka 85%. Förvärvet avses finansieras med befintlig likviditet och ny lånefinansiering.

Tillträde sker i slutet av det första kvartalet 2020. Transaktionen genomförs som bolagsförvärv, där fastigheterna ägs av bolag vars enda verksamhet består i att äga dessa fastigheter. Köpeskillingen uppgår till det presenterade underliggande fastighetsvärdet. Colliers, Glimstedt och Nordic PM har agerat rådgivare i transaktionen åt Industrisamhället.

– Industrisamhället är specialiserat inom fastigheter i stadsnära industriområden och med dessa förvärv tar vi nu ett rejält kliv på bolagets inslagna tillväxtresa, kommenterar Joakim Orthén, vd för Industrisamhället.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastator på Branschguiden

Som det enda fastighetsnischade investmentbolaget på aktiemarknaden ger Fastator investerare och sparare en unik tillgång till fastighetssektorn som investeringsobjekt. Vårt spektrum av fastighetsrelaterade verksamheter skapar en bred portfölj, där investerare får möjligheten att exponeras mot flera olika delsegment på fastighetsmarknaden och samtidigt ta del av värdeutvecklingen i sektorn som helhet.
Fastators affärsidé är att bygga värde genom att starta och initialt driva bolag inom fastighetsrelaterade segment där vi ser goda tillväxtmöjligheter. Vi tar ett aktivt ägarska...

Läs mer om Fastator på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige