Image

Index investerar 145 miljoner i Florida

Bolag Svenska Index International investerar 145 miljoner kronor i ett bostadsprojekt i Florida i USA.
Publicerad den 20 April 2012

Fastigheten, The Dakota at Abacoa, är belägen i Town of Jupiter, norra Palm Beach County, Florida. Investeringen omfattar en byggrätt om 142 hyresbostäder, med en total boarea om 13 870 kvadratmeter.
Den totala investeringen uppgår till cirka 145 miljoner kronor och projektet beräknas vara klart för inflyttning under det tredje kvartalet 2013.

- Fastigheten ligger i Abacoa, en stadsdel i Town of Jupiter , en och en halv timme norr om Miami. Projektet är det sista oexploaterade markområdet som omfattas av Abacoas översiktsplan. Vi är naturligtvis mycket nöjda att så snabbt ha kunnat genomföra vårt andra förvärv i detta attraktiva område, säger Rickard Haraldsson,
vd på Index International.

Förvärvet innebär att Index projektportfölj nu uppgår till 246 hyresrätter och är ett led i strategin att bygga upp ett större fastighetsbestånd av hyresrätter i USA, till en början med stark koppling till Florida:

- Index målsättning är att uppnå en hyresrättsportfölj om fler än 750 lägenheter. Ytterligare förvärv planeras under 2012. Efter flera år av kraftig nedgång i den amerikanska fastighetssektorn bedömer vi att tidpunken för investeringar är optimal. Efterfrågan på hyresrätter ökar kraftigt i olika amerikanska regioner, däribland Florida, säger Rickard Haraldsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige