Image

Ica Fastigheter köper tomträtt i Bromma

Transaktioner Ica Fastigheter har förvärvat tomträtten Trafikflyget 8 i Bromma Blocks, Stockholm, med byggrätter om cirka 45 000 kvadratmeter.
Publicerad den 4 April 2016

Ambitionen är att i framtiden etablera Ica Maxi, Apoteket Hjärtat och annan verksamhet för butik, kontor, hotell och annan service.

– Bromma är en expansiv del i Stockholm och vi har länge velat etablera en större Ica-butik i området. Vi ser fram emot att vara med och utveckla platsen, säger Lena Boberg, vd för Ica Fastigheter.

Tillträde har skett den första april 2016.

Ica Fastigheter har utöver tomträtten i Bromma genomfört förvärv av ytterligare fastigheter i Stockholmsregionen. Fastigheterna ligger vid Telefonplan samt i Täby Kyrkby. Förvärven är i linje med Icas strategi att dels förvärva potentiella framtida butikslägen och dels att utveckla platser med befintliga Ica-butiker. Förvärven skedde i juni respektive november 2015.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige