Image
Katarina Prick 200
Katarina Prick 200 Bild: Skövdebostäder

Hon blir ny vd för Skövdebostäder

Bolag Katarina Prick blir Skövdebostäders nya vd. Katarina kommer närmast från Falbygdens energi och tillträder tjänsten som vd för Skövdebostäder den 18 maj.
Publicerad den 22 November 2019

– Med Katarina får vi en långsiktig, lugn och bekräftat god ledare med teknisk bakgrund och ett genuint intresse för hållbarhet och samhällsnytta. Styrelsen är mycket nöjda att Katarina valt att tacka ja till rollen som vd, säger Bernt Mårtensson, styrelseordförande på Skövdebostäder.

Katarina Prick har lång ledarerfarenhet bland annat från rollen som driftchef i Vattenfall Eldistribution och de senaste fem åren som vd på Falbygdens energi. I samband med att hon blev vd på Falbygdens energi såldes bolaget till ett engelskt investmentbolag. Detta innebar att hon fick ansvar för att ställa om organisationen till nya förutsättningar. Katarina Prick har där med långsiktighet byggt upp en anpassad organisation och skapat allt från affärsplaner till väl genomarbetad värdegrund och varumärkesresa.
– Just Katarinas stabilitet och långsiktighet är något av det vi fastnade för. Det tror vi kan vara framgångsfaktorer i Skövdebostäder fortsatta utveckling. Hon bidrar med ett tydligt och coachande ledarskap, säger Bernt Mårtensson, styrelseordförande.

Katarina Prick är van vid affärsmässighet och att lönsamhet är viktig och grundläggande från sina tidigare arbetsplatser. I rollen som vd på Skövdebostäder ser hon att ytterligare en dimension kommer till.
– Jag ser verkligen fram emot att få vara med och leda Skövdebostäder framåt. Det är ju ett välskött bolag med många styrkor. Att få möjligheten att kombinera affärsmässighet med ett stort fokus på samhällsansvar känns otroligt inspirerande. Hållbarhet i alla dimensioner är ju verkligen essensen av en allmännyttas uppdrag och gör bolagets arbete extra viktigt för samhället, säger Katarina Prick.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige