Image

HFAB byggstartar flerfamiljshus med plusenergiteknik

Bygg/Arkitektur HFAB tar i dag det första spadtaget till ett plusenergihus i Halmstad. Enligt HFAB blir det Sveriges första flerfamiljshus med plusenergiteknik.
Publicerad den 22 November 2013

Huset producerar egen värme och elektricitet som täcker husets totala energibehov och levererar ett överskott till elnätet. Skillnaden mot plusvärmehus och passivhus är att HFAB:s Plusenergihus i Halmstad även producerar hushållsel.

Fastigheten kommer att bestå av åtta attraktiva och prisvärda hyresrätter som byggs och planeras för en exceptionellt låg energiförbrukning. Preliminär inflyttning är oktober 2014.

Uthyrningen startade för tre veckor sedan och samtliga lägenheter är redan uthyrda, ett år innan planerad inflyttning.

– Vårt plusenergihus är ett passivhus kombinerat med effektiv värmeproduktion och solelproduktion som täcker husets energibehov avseende värme, varmvatten och fastighetsel. Vi är stolta över att även hushållselen täcks, eftersom den utgör mer än hälften av förbrukningen i detta effektiva hus, säger Marie Dellhag, fastighetsutvecklingschef på HFAB.

Första spadtaget tas av HFAB:s ordförande Kjell Helgesson och vice ordförande Bengt Ekberg tillsammans med entreprenören NCC:s affärschef David Fritzson-Bratt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige