Image

Kommunikationsoperatör vill ogiltigförklara avtal med kommunalt fastighetsbolag

Bolag I januari tecknade HFAB, Halmstads Fastighets AB, två avtal med det kommunala stadsnätsbolaget HSAB. Nu vill Tele2:s kommunikationsoperatör Itux att förvaltningsrätten ogiltigförklarar avtalen. HFAB bestrider det hela och hänvisar till att avtalen har tecknats enligt gällande lagstiftning.


Peab ska bygga 70 nya hyreslägenheter i det nya bostadsområdet Ranagård strax utanför Halmstad.

Peab bygger hyresrätter i helt nytt bostadsområde utanför Halmstad

Bostäder Peab ska bygga 70 nya hyreslägenheter i det nya bostadsområdet Ranagård strax utanför Halmstad. Beställare är HFAB och projektet kommer, precis som hela den nya stadsdelen, att hålla en hög hållbarhetsprofil.


NCC bygger 44 hyresrätter i Halmstad åt HFAB.

NCC bygger åt HFAB

Bygg/Arkitektur På uppdrag av Halmstad Fastighets AB (HFAB) ska NCC bygga 44 hyresrätter norr om Halmstad, ett projekt med fokus på minskad klimatpåverkan under byggtiden. Vid upphandlingen premierades klimatsmarta metodval och material. Ordervärdet uppgår till cirka 75 miljoner kronor.


Serneke bygger åt HFAB.

Serneke bygger hyreslägenheter för HFAB i Halmstad

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat totalentreprenadavtal med Halmstad Fastighets AB om nyproduktion av hyreslägenheter i Fyllinge, Halmstad. Kontraktssumman uppgår till omkring 89 miljoner kronor.


Ulf Nilsson och Sandra Lindén på HFAB som dedikerar 27 av 184 lägenheter i kv Järnmalmen till personer under 25 år.

HFAB dedikerar lägenheter för unga

Bygg/Arkitektur I HFAB:s sista kvarter på Nissastrand, Järnmalmen, kommer 27 av 184 lägenheter hyras ut till personer som ännu inte fyllt 25 år.


Hon tar över efter HFAB-kaoset: "Finns en samsyn"

Bolag För Fastighetssverige berättar HFAB:s nya vd Catharina Rydberg Lilja om hur det känns att ta över efter de turbulenta turerna i det kommunala bostadsbolaget.


Ny vd till HFAB 

Bolag Catharina Rydberg Lilja blir ny vd för det kommunala bostadsbolaget HFAB. Kontraktet är på 18 månader och under den tiden ska en ny vd för bolaget rekryteras.


Lämnade HFAB – börjar på MKB

Karriär Förra veckan lämnade HFABs tidigare vd Marie Thelander Dellhag sin tjänst under uppmärksammade former. Nu presenteras hennes nya jobb.


HFAB

Kovändning i kommunala kaosbolaget

Bolag Samtliga i HFAB:s styrelse avsattes som planerat – men hälften återinvaldes av kommunfullmäktige efter votering. "En obehaglig sits".

Ägarna: "Nu blir det ett rejält omtag"

Transaktioner För Fastighetssverige berättar Lars Püss (M), ordförande i Halmstads Rådhus AB, hur man ska undvika framtida problem med HFAB och hur man går vidare med jätteaffären som gick om intet.


Därför lämnar bolagets vd

Bolag För Fastighetssverige berättar Halmstad Fastighets AB:s vd om orsakerna bakom hennes uppsägning. "Det har inte med styrelsesituationen att göra", menar hon.


Byggstart för 137 lägenheter i Halmstad

Bostäder Den 3 februari tar HFAB det första spadtaget för 137 nya lägenheter på Vallås Torg, Halmstad. Detta sker i samband med att Peab inleder arbetet av sammanlagt sex bostadshus inom området.


HFAB och MTA samarbetar på Nissastrand

Bostäder HFAB har för avsikt att producera ytterligare cirka 190 lägenheter på Nissastrand, Halmstad, med planerad inflyttning 2019. Nu har man skrivit avtal med MTA om den första fasen av upphandlingen.


HFAB testar nytt rekryteringsgrepp – drop in-intervjuer

Bolag Kommunala HFAB i Halmstad testar under två fredagar drop in-intervjuer för ersättningsrekrytering.


NCC byggstartar bostäder i Halmstad

Bygg/Arkitektur NCC har fått i uppdrag att genomföra om- och tillbyggnad av kvarteret Juristen i Halmstad.


Ny vd på HFAB

Bolag Halmstads Fastighets AB:s styrelse har beslutat att utse Marie Thelander Dellhag som ny vd.


HFAB köper mark i Halmstad

Transaktioner HFAB har tecknat avtal med Akelius som innebär att man köper resterande del av fastigheten Järnmalmen på Nissastrand i Halmstad.


HFAB:s vd sjukskriven – Dellhag tillförordnad

Bolag HFAB:s vd Sven Alexandersson är sjukskriven och HFAB:s styrelse har beslutat att utse Marie Thelander Dellhag till tillförordnad vd.


Serneke får prestigeuppdrag i Halmstad

Bygg/Arkitektur Det blir Serneke som får bygga kvarteret Borgen i Halmstad åt Halmstads Fastighets AB (HFAB). Projektet består av 179 lägenheter utmed Nissan och är värt cirka 239 miljoner kronor.


HFAB: Aktivitetskrav ska minska bostadskön

Bostäder Sju år är medelkötiden för att få en lägenhet i Halmstad. Halmstads Fastighets AB – HFAB - satsar nu på att införa ett årligt aktivitetskrav och samtidigt se över regelverket så att det blir öppet för allt fler att söka och hyra lägenhet.


HFAB ställer sociala krav i upphandling

Bolag HFAB har genomfört en upphandling där Allianceplus gått med på att anställa tre lokalvårdare som bor på Andersberg. Kravet på de sökande är att de är arbetslösa samt är hyresgäster hos HFAB.