Image

Hemsö köper inom nytt segment i Tyskland

Transaktioner Hemsö har förvärvat fyra fastigheter inom segmentet rättsväsende i Tyskland. Investeringen uppgår till 260 miljoner kronor.
Publicerad den 4 September 2018

Hemsö breddar den tyska portföljen och gör sitt första fastighetsförvärv inom segmentet rättsväsende. De fyra fastigheterna är belägna i delstaten Hessen och inhyser polisstationer samt myndighetsverksamhet med en total yta på 22 600 kvadratmeter. Hyresgäst är delstaten Hessen med en hyreslängd på 13 år.

Sedan tidigare äger Hemsö flera samhällsfastigheter i Tyskland, främst inom äldreomsorg med ett bestånd på 42 äldreboenden.

– Förutom investeringar i äldreboenden kommer vi framöver att fokusera mer på förvärv av utbildnings- och forskningsfastigheter samt inom rättsväsende, säger Jens Nagel, fastighetschef för Hemsö i Tyskland.

– Därmed kan vi utnyttja den kunskap och de erfarenheter som vi har från Sverige och Finland, tillägger Jens Nagel.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige