Image

Hamilton träffar företagare i den kommande "Matstaden"

STADSUTVECKLING I dag träffar Ulla Hamilton (m) miljö- och fastighetsborgarråd i Stockholm, ett 70-tal företagare i Slakthusområdet vid Globen, för att diskutera den fortsatta utvecklingen av Slakthusområdet till en "Matstad".
Publicerad den 27 Mars 2008

Målet är att Slakthusområdet ska förvandlas till ett område med verksamheter som bara fokuserar på mat på olika sätt.

– Vi vill skapa ett showroom för våra livsmedelsproducerande företag i Stockholm och ge möjlighet till våra duktiga gastronomiska experter att visa sina kunskaper. I Slakthusområdet finns omkring 250 stora och små företag som arbetar medvetet med kvalitetsfrågorna. Stockholmarna blir allt mer medvetna konsumenter som ställer höga krav på sina livsmedel. Många utanför Sveriges gränser känner till Stockholm som restaurangstad med värdens bästa kockar. Slakthusområdet har alla möjligheter att bli ett centrum för Stockholms restaurangkultur och ett kluster för högkvalitativ livsmedelsproduktion, säger Ulla Hamilton (m).

– Vårt mål är att kombinera industrin och dess behov med att öppna delar av området för allmänheten. Med en inramning av industriell arkitektur ska matintresserade Stockholmare kunna gå på kvalitetsrestauranger och köpa fisk, kött, chark och grönsaker via torghandel och saluhall. Det är inte aktuellt att kombinera Slakthusområdet, som i grund och botten är ett industriområde, med bostadsbebyggelse, säger Ulla Hamilton (m).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige