Image

Grosvenor förstärker sin organisation i Sverige

Karriär Grosvenor Europe har anställt Maria Kaye som senior manager inom asset management och utveckling, med placering i Stockholm. Utnämningen av henne är gjord för att bidra till utvecklingen av den nya affärsstrategin som fokuserar på att förstärka de existerande handelsfastigheterna med nya bostäder.
Publicerad den 4 Oktober 2016
Maria Kaye. Bild: Grosvenor
Maria Kaye.

Maria Kaye kommer att ansvara för att driva utvecklingen av en strategi för bostadsutveckling, som kan omfatta utveckling i anslutning till de centrum som Grosvenor Europe förvaltar i Stockholm och Malmö. Hon kommer också att arbeta med tillgångsförvaltning av Burlöv Centrum samt vara den främsta kontaktpunkten för de lokala kommunerna.

Maria Kaye har en gedigen erfarenhet av utveckling och förvaltning inom detaljhandel och bostäder. Mellan 1989 och 2010 arbetade hon i Hong Kong, Kina och Thailand med olika utvecklingsprojekt inom bostäder och hotell. I Sverige har hon varit ansvarig för omvandlingen av Tyresö Centrum och har även arbetat med Continental Hotel i Stockholm. Hon är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och kommer närmst från Redito.

– Grosvenor Europa befinner sig i en spännande fas där teamet strävar efter att göra innovativa förändringar i befintliga centrum, utveckla centrumens roll i samhället. Jag ser mycket fram emot att arbeta med ett kreativ och drivet team som har en långsiktig strategi för förvaltning och utveckling i syfte att gynna de platser där verksamheten är aktiv, säger Maria Kaye.

– Maria har en solid erfarenhet av både bostäder och kommersiella fastigheter, vilket är värdefullt i den utvecklingsstrategi som vi genomför. Vår "Living Cities”-filosofi syftar till att skapa platser där människor vill spendera sin tid och uppskattar, så bland annat bostäder har en roll att spela. Vi uppskattar Marias kompetens inom detta område, säger Carl Strufve, director asset management.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbyggens vd Johanna Frelin om problemen på bostadsmarknaden

Bolag Under tredje kvartalet sålde Riksbyggen 232 bostadsrätter vilket är en ökning med 14 procent jämfört med samma period förra året. Riksbyggens vd Johanna Frelin beskriver marknadsläget för Fastighetssverige. Samtidigt som de själva utvecklas starkt så menar hon att det finns stora problem på den svenska bostadsmarknaden. Här är de förändringar som företaget vill se: "Finns ett stort underliggande behov av bostäder i Sverige".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY