Image
Bild: NCC

Första uthyrningen för NCC i Göteborgs Hamn

Uthyrning NCC Property Development har tecknat det första hyresavtalet i sitt logistikområde i Göteborgs Hamn. Däckleverantören Amring flyttar vid årsskiftet 2012/2013 in i en 26 000 kvadratmeter stor byggnad som blir ett av Sveriges största däcklager men även däckverkstad och kontorslokaler.
Publicerad den 31 Oktober 2011
Manne Aronsson Bild: Nicklas Tollesson. Bild: Nicklas Tollesson
Manne Aronsson Bild: Nicklas Tollesson. Amring blir först in på NCC:s logistikområde i Göteborgs Hamn. Bild: NCC Property Development. Bild: NCC
Amring blir först in på NCC:s logistikområde i Göteborgs Hamn. Bild: NCC Property Development.

NCC:s detaljplanerade logistikområde i Göteborgs Hamn är på totalt 170 000 kvadratmeter och Amring tar ungefär 50 000 kvadratmeter i anspråk.

– Det är glädjande att vi attraherar godsintensiva företag som Amring till vårt markområde i Göteborgs Hamn. Det bidrar till ökade flöden genom hamnen och stärker konkurrenskraften för Göteborgsregionen, säger Manne Aronsson, regionchef på NCC Property Development.

– Genom att bygga nytt och flytta ihop vår verksamhet erbjuder vi en starkt förbättrad arbetsmiljö till våra medarbetare. De nya lokalerna är anpassade efter ett modernt logistiskt arbetssätt och kommer bidra till att ytterligare reducera våra redan idag korta leveranstider. De förkortade transportvägarna från Göteborgs Hamn dit våra produkter anländer är dessutom fördelaktiga ur ett miljöperspektiv, säger Fredrik Lycke, marknadschef på Amring.

Den moderna byggnaden skall klassas enligt Breeam till nivån ”Very good”.

Jones Lang Lasalle har varit rådgivare för Amring.

– Vi är mycket glada över att ha fått förtroendet av Amring, som är en viktig kund för Jones Lang Lasalle, och att ha bidragit till att säkra en långsiktig och flexibel lösning för Amring och deras kunder, säger Mats Brage, corporate solutions på Jones Lang Lasalle.

NCC Property Development har tidigare uppfört en logistikbyggnad en liten bit från det här området, åt RPG. Den fastigheten färdigställs under första kvartalet 2012 och är såld till Hemfosa, som tillträder vid färdigställandet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige