Image

Första spadtaget till den nya Värtahamnen tas i dag

STADSUTVECKLING Nu tar AP Fastigheter det första steget mot en ny stadsdel genom att bygga nya kontor och butiker på 25 000 kvadratmeter klara för inflyttning i början av 2010. Borgarrådet Mikael Söderlund (m) och AP Fastigheters vd Fredrik Wirdenius tar första spadtaget den 6 maj. Detta blir startskottet till att skapa en ny stadsdel med kontor, bostäder och service.
Publicerad den 6 Maj 2008

Det gamla hamnområdet i Värtahamnen kommer att få en ny skepnad under de kommande åren. AP Fastigheters vision är att skapa en modern stadsdel där den ursprungliga hamnmiljön tas tillvara och förenas med hållbarhet och arkitektur i framkant.

- Just kombinationen av hamnområde, moderna kontor och bostäder är en spännande mix. Värtahamnens läge och goda kommunikationer gör det till ett perfekt tillskott i Stockholms långsiktiga utveckling, säger Fredrik Wirdenius, vd för AP Fastigheter. En stor Ica Kvantum och nya moderna kontorslokaler ger en bra plattform för den kommande utvecklingen.

Värtahamnen är ett av Stockholms största utvecklingsområden där AP Fastigheter är en av de drivande krafterna. I Värtahamnen planeras under de närmaste åren för över 500 bostäder, drygt 150 000 kvadratmeter kontor samt en hel del service och ett stort antal butiker.

I Stockholms stads "Vision 2030" räknar man med att Stockholms befolkning kommer att öka med 150 000 innevånare till 2030. Behovet av moderna och välbelägna kontor och bostäder är därför en central fråga för att kunna möta en sådan tillväxt. I hela området Husarviken-Loudden, där Värtahamnen ingår, planeras för 10 000 nya bostäder samt kontor och service med sammanlagt 30 000 nya arbetsplatser.

Klockan tolv i dag tar Fredrik Wirdenius och Mikael Söderlund det första spadtaget på den nya byggnaden i Värtahamnen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige