Image

Finnvedsbostäder bygger i centrala Värnamo

Bygg/Arkitektur Under lördagen togs första spadtaget på kvarteret Städet i Värnamo. Området, vid Malmöplan, byggs av Finnvedsbostäder och det beräknas ta tre år att färdigställa de 143 planerade lägenheterna.
Publicerad den 29 Augusti 2016

Arbetet beräknas pågå under tre år, fördelat på två etapper, där etapp ett består av 74 lägenheter med inflyttning i november nästa 2017. Identiskt lika huskroppar byggs spegelvänt i en andra etapp, med gemensam parkeringsplats för bilar och cyklar emellan. Företaget räknar med inflyttning i etapp två våren 2019.

Kvarteret Städet uppfyller kraven för Miljöbyggnad Silver. Bland annat kommer en del av takytan att förses med solceller, laddstolpar för elbilar sätts upp och radhusen förses med sedumtak.

– Vi har inte sparat någon möda för att skapa ett attraktivt, tryggt och trivsamt bostadsområde på den här historiska tomtmarken, i nära anknytning till stadskärnan, säger Mikael Nordholm, vd för Finnvedsbostäder.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Samhällsfastighetsföretaget i norr växer

Bolag Serneke har tecknat avtal med Smedjan Samhällsfastigheter om att bygga en ny tingsrätt i Hudiksvall. Kontraktet är värt cirka 80 miljoner kronor. Smedjan Samhällsfastigheter blir långsiktig ägare av fastigheten med Domstolsverket som hyresgäst. Smedjan Samhällsfastigheters vd Henrik Fredriksson berättar för Fastighetssverige vad de planerar för framtiden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY