Image
Eva Landéns Corem säljer en fastighet i Borås till Svenska Handelsfastigheter.
Eva Landéns Corem säljer en fastighet i Borås till Svenska Handelsfastigheter. Bild: Corem

Corem säljer till Svenska Handelsfastigheter

Transaktioner Corem har tecknat avtal om att sälja fastigheten Borås Termiten 1 för ett underliggande fastighetsvärde om 167 miljoner kronor. Köpare är Svenska Handelsfastigheter.
Publicerad den 9 December 2021

Fastigheten, som är belägen i handelsområdet Knalleland, har en sammanlagd uthyrningsbar area om cirka 14 600 kvadratmeter och utgörs till största del av butiksytor.
– Denna försäljning är ett steg i Corems renodling samtidigt som vi frigör kapital till andra investeringar i våra mer prioriterade segment", säger Peeter Kinnunen, transaktionschef på Corem.

Fastigheten utgörs av två plan och är belägen strax norr om centrala Borås längs med riksväg 42. Det totala hyresvärdet exklusive eventuella tillägg uppgår till drygt 15 miljoner kronor. Fastigheten är i det närmaste fullt uthyrd med en viktad genomsnittlig återstående löptid på hyreskontrakten om 1,7 år.
– Fastigheten har en intressant hyresgästmix och Knalleland har ett utmärkt läge för handel i regionen. Vi ser god potential för ytterligare värdeskapande genom aktiv och långsiktig förvaltning. Genom förvärvet stärker vi vår position ytterligare i Västsverige, där vi vill fortsätta att satsa, säger Jöran Rydberg, transaktionschef vid Svenska Handelsfastigheter.

Tillträde är planerat till den 31 januari 2022.

Rådgivare till Svenska Handelsfastigheter har varit Born Advokater och till säljaren Cushman & Wakefield samt Walthon Advokater.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem är ett fastighetsbolag som förvärvar, förvaltar och förädlar fastigheter i attraktiva logistikområden i Sverige samt Danmark. Vårt mål är att vara det ledande fastighetsbolaget inom lager-, logistik och handelsfastigheter, något vi når genom att arbeta långsiktigt och vara en riktigt bra affärspartner till våra hyresgäster.

Våra fastigheter finns i lägen som är värdefulla för er som hyresgäst, kring Sveriges största städer och logistiska hubbar med närhet till de stora tillfartslederna.

Med drygt 1 380 tkvm i vår fastighetsportfölj kan vi erbjuda en mäng...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här vill Niam växa i Norge

Bolag Niam har adderat ytterligare en marknad till sin norska portfölj. Torstein Bomann-Larsen, Associate Director Transactions Norway på Niam, berättar för Fastighetssverige hur man ser på Bergenmarknaden, den nya investeringen samt var i Norge de letar efter nya investeringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY