Image
Erik Lennhammar
Erik Lennhammar Bild: Citycon

Citycon köper bostäder för 700 miljoner kronor

Transaktioner Citycon har tecknat ett avtal om att förvärva en blivande bostadsfastighet i Stockholm för cirka 69,5 miljoner euro från bostadsutvecklaren Botrygg. Fastigheten ska omfatta över 200 välplanerade lägenheter som kommer att vara en mix av ägarlägenheter och hyreslägenheter fördelade i två etapper.
Publicerad den 8 Februari 2022

Fastigheten är belägen i Barkarbystaden, mitt emellan Citycons tillgångar i Kista och Jakobsberg, som är ett av norra Europas största och mest expansiva stadsutvecklingsområden.
– Vi är mycket nöjda med förvärvet eftersom det stärker vår portfölj och är ett konkret exempel på våra satsningar på att öka andelen bostäder i vår portfölj, säger Erik Lennhammar, Utvecklingsdirektör på Citycon.

Transaktionen genomförs med ett framtida åtagande, där Citycon tar över fastigheten när den är färdigställd. Byggnationerna påbörjas i februari i år och projektet ska färdigställas i två faser, under Q1/2024 och Q2/2024. Slutförandet av transaktionen sker efter det att respektive fas har avslutats.

Parallellt med förvärvet i Sverige, har Citycon kommit överens om försäljning av två handelsplatser i Norge. Aurora Eiendom AS köper Buskerud Storsenter, medan Magasinet Drammen köps av Oslo Opportunity Fund II AS och Vendal Investor AS.
– Denna transaktion visar också på Citycons effektiva kapitalallokering, eftersom intäkterna från de två avyttrade tillgångarna i Norge kommer att användas i detta förvärv och därmed bidra till vår strategiska omvandling mot ett fastighetsbolag med blandade tillgångar där man kombinerar detaljhandel med bostäder, kontor och kommunal service, säger F. Scott Ball, Citycons vd.

Citycon kommer att ge mer detaljer om transaktionerna i sitt resultatsamtal som är planerat till torsdagen den 17 februari 2020 klockan 9.00 CET. Uppgifter för att ringa in kommer att publiceras separat senare.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige