Image
Sandra Perslund.

Ny centrumchef för Liljeholmstorget galleria och Fruängen centrum

Bolag Sandra Perslund anställts hos Citycon som ny centrumchef för Liljeholmstorget galleria och Fruängen centrum.


Erik Lennhammar, utvecklingschef på Citycon.

Citycon märker inga coronaeffekter än: "Men..."

Bolag Citycon äger ett fyrtiotal köpcentrum och andra handelsfastigheter i Norden och Baltikum och deras centrum har sammanlagt över 170 miljoner besökare per år. Den dagliga besökssiffran kommer sannolikt sjunka rejält på grund av coronavirusets utbrott, men än så länge har bolaget inte märkt av någon större nedgång. Fastighetssverige berättar mer om läget och bolagets planer i stort för framtiden.


Fyra nya aktörer öppnar i Jakobsbergs centrum i vår.

Fyra nya till Jakobsberg

Uthyrning Fyra nya aktörer öppnar i Citycons Jakobsbergs Centrum i vår – Stockholms Stadsmission öppnar den sociala livsmedelsbutiken Matmissionen. Andra nykomlingar är Mobilmaster, Your Beautybox och Jakobsbergs Möbler.


Åkersberga centrum.

Nya aktörer till Åkersberga centrum

Uthyrning Åkersberga Centrum förstärker sitt utbud av mat och dryck med Daisy's och Waynes Coffee.


Högdalen centrum.

Tre nya restauranger öppnar i Högdalen centrum

Uthyrning Nu står det klart att Högdalen Centrum får tre nya restauranger. I början av december öppnar Oh Pokè och Esuki Sushi. I början av nästa år öppnar kebabrestaurangen Madinah Döner.


Nordic Wellness öppnar i Jakobsberg centrum.

Nordic Wellness öppnar i Jakobsbergs centrum

Uthyrning Det är Nordic Wellness har öppnat ett gym på 623 kvadratmeter i Jakobsbergs centrum.


Kista galleria.

Nya etableringar i Kista galleria

Uthyrning Tre matkoncept gör entré i Kista galleria i höst. För första gången i Europa öppnar det malaysiska kycklingkonceptet Marrybrown. Gallerian välkomnar även Babas Burgers & Bites och Oh Pokè. Fler nyheter är Kista Möbler, Brandstore, Deichmann, Hertz och det digitala vårdföretaget Doctasia.


Peter Dimulkas.

Citycon rekryterar ny nordisk marknadsdirektör

Karriär Citycon har utsett Peter Dimulkas till ny nordisk marknadsdirektör som kommer att leda utvecklingen av marknadsföringen för bolagets 38 köpcentrum i Sverige, Finland, Norge, Danmark och Estland.


Köpcentrumen behöver delvis återuppfinna sig själva för att anpassa sig till förändrade konsumtionsmönster, enligt Veronica Palmgren stadsutvecklingsdirektör på Citycon. På bilden syns Kista Galleria.

Så ser framtidens köpcentrum ut

Handel Allt – och samtidigt inget – är nytt i hur vi handlar. Veronica Palmgren, stadsutvecklingsdirektör på Citycon, förklarar varför ryktet om den fysiska handelns död är betydligt överdrivet och hur köpcentrumen ska stärka sina positioner i framtiden.


Pop up-galleri till Citycon och Liljeholmen

Uthyrning E-handelsplattformen för oupptäckta konstnärer och kreatörer, Wall of Art, satsar på fysiskt och tillfälligt konstgalleri i Liljeholmstorget Galleria i Stockholm.


Fastighetskvinnan
Citycons Isabella Andersson ger sin syn på framtidens köpcentrum på seminariet Fastighetskvinnan den 4 september.

Fastighetskvinnan – hur ser framtidens köpcentrum ut?

Fastighetskvinnan När handeln digitaliseras förvandlas de svenska köpcentrumen – missa inte framtidsspaningen på seminariet Fastighetskvinnan på Grand Hotel i Stockholm den 4 september.


Citycon vill bygga bostäder på Stenungstorg.

Citycons Stenungstorgsplan upp på samråd

Bygg/Arkitektur Citycon har i nära samarbete med Stenungsunds kommun tagit fram ett förslag till ny detaljplan. Förslaget innebär en vidareutveckling av centrumet i form av utbyggnad med 180 havsnära lägenheter i två nya bostadshus, och med handel och service i bottenplanen. I slutet av juni går förslaget upp på samråd i byggnadsnämnden: ett viktigt steg närmare en ny detaljplan för platsen.


Strategisk Arkitektur står för arkitekturen när Citycon utvecklar Stenungsund Centrum.

Citycon och Strategisk Arkitektur utvecklar Stenungsund Centrum

Bygg/Arkitektur Citycon planerar att förtäta området kring Stenungstorg med bostäder och service för att skapa stadspuls och tydligare knyta centrum till järnvägen, där det nya resecentrumet för kollektivtrafik ska byggas.


Erik Lennhammar hoppas kunna utveckla Citycons gallerior i Kista och Liljeholmen.

Han ska ta Citycon in i framtiden

Karriär Erik Lennhammar blir ny nordisk chef för utveckling på Citycon. För Fastighetssverige berättar han hur han ska ta bolaget in i framtiden.


Erik Lennhammar

Citycon plockar in ny nordisk utvecklingschef

Bolag Citycon värvar Erik Lennhammar till rollen som nordisk chef för utvecklingsavdelningen.


Jussi Vyyryläinen hoppas kunna utveckla området kring Kista galleria.

Efter rekryteringarna – så ska Citycon växa i Sverige

Handel Citycon är i och med sina senaste rekryteringar redo att expandera på bred front. Jussi Vyyryläinen, uthyrningschef för Norden, berättar om bolagets förstärkningar och planerna som ska sätta den nya trion i arbete.


Elias Söderström, Jonatan Westerblom och Tobias Rönnberg.

Citycon rekryterar trio

Bolag Tobias Rönnberg, Elias Söderström och Jonatan Westerblom har anställts som uthyrningsansvariga hos Citycon. Samtliga kommer att arbeta med uthyrning av de kommersiella lokalerna i Citycons nio svenska köpcentrum, i nära samarbete med centrumförvaltningen.


Citycon ser över möjligheterna att bygga ut Kista galleria.

Citycon kan expandera i Kista: "Finns en otrolig potential"

Handel Under 2018 och 2019 har det tidigare "modecentret" i Kista genomgått en förvandling . Nu vill Citycon koppla ett större grepp på området och ta sin satsning utanför gallerian.
– Det skulle bli en väldigt bra produkt för alla som bor och arbetar i Kista, säger Magnus Åkesson, affärsområdeschef på Citycon.


Kista Galleria.

Kista Galleria fördubblar utbudet av livsmedel

Uthyrning Som tidigare meddelats kommer Lidl och Rusta att öppna butiker. Nu är det klart att Ica öppnar en stor Kvantum-butik på 2 800 kvadratmeter Kista Galleria i augusti.


De drabbas när pressade klädkedjan bantar

Handel Den hårt pressade kedjan fortsätter att stänga butiker. Fastighetssverige har kartlagt vilka fastighetsägare som drabbas denna gång.