Image
Bild: Kärnhem

CBRE får uthyrningsuppdrag

Uthyrning CBRE har fått ett uthyrningsuppdrag i I11-området i Växjö.
Publicerad den 1 December 2011
I11 i Växjö. Bild: Kärnhem. Bild: Kärnhem
I11 i Växjö. Bild: Kärnhem.

CBRE har påbörjat uthyrningsarbetet med ett antal fastigheter i I11-området i Växjö.
Här planerar fastighetsbolaget Kärnhem ombyggnation av befintlig fastighet samt nybyggnation med retailinriktning. Fastigheterna kommer att uppföras i direkt anslutning där flera av de stora lederna in till Växjö passerar. En ny trafikled skall byggas förbi området som ansluter till Söderleden, det stora planerade Bäckaslövsområdet och vidare ut mot Teleborg.

Området angränsar också till Arenastaden där både hockey, fotboll samt innebandy stoltserar med nybyggda arenor.

Handelsplatsen I11 har idag flera stora hyresgäster såsom Media Markt, City Gross, K-Rauta, Jula, Biltema med flera.

- Detta är en mycket spännande handelsplats som med de nya trafikomläggningarna kommer bli bland det absolut bästa i denna region. Möjligheten till både nybyggnation och befintligt gör att här finns något för alla. Vi ser också väldigt positivt på att samarbeta med en engagerad lokal fastighetsägare som är närvarande i hela processen, säger Tomas Pendén på CBRE.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige