Image

Catella Bank expanderar i Göteborg

Bolag Catella Bank expanderar sin verksamhet inom förmögenhetsförvaltning genom att rekrytera fyra personer i Göteborg. Detta är ett led i Catellas strategi att etablera ett starkt alternativ till de stora bankernas standardiserade service genom att bygga vidare på Catellas starka position hos företags- och fastighetsägare.
Publicerad den 22 Januari 2013
Mikael Pauli. Bild: Catella.
Mikael Pauli.

Catella Bank erbjuder förmögenhetsförvaltning och korttjänster. Banken har i dag cirka 130 anställda och huvudkontoret ligger i Luxemburg. Den svenska bankfilialen är under uppbyggnad och i dag finns cirka 37 anställda på kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Växjö.
- Den svenska bankfilialen är nu på plats i Göteborg. Det är med stor entusiasm och arbetsglädje som vi nu drar igång verksamheten med medarbetarna Magnus Larsson, Filip Hansen, Henric Jonsson och Jan Klippvik. Catella har redan en stark position inom Corporate Finance och en uttalad vilja att expandera inom förmögenhetsförvaltning, säger Mikael Pauli, chef för förmögenhetsförvaltningen på Catella Bank.
Ambitionen är att utveckla en bank som vänder sig till entreprenörer, större privata förmögenhetsägare och institutioner och som kan utgöra ett starkt alternativ till de stora bankernas standardiserade service. Catella Bank gör detta genom att bygga vidare på Catellas starka position hos företags- och fastighetsägare och genom att utnyttja den förvaltningskompetens och fastighetskunnande som finns inom koncernen.
- Catella Bank är ett oberoende alternativ till de stora bankerna. Vi anser att transparensen är för dålig i branschen och det egna intresset för stort. Vår affärsidé bygger på en enkel och transparent rådgivningsmodell och arvodesstruktur. Vi märker av ett mycket stort intresse för Catella och vårt sätt att arbeta från såväl nya medarbetare som potentiella kunder, säger Mikael Pauli.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige