Blackrock köper i Helsingfors

Blackrock köper i Helsingfors. Bild: Kuvatoimisto Kuvio Oy
Blackrock köper i Helsingfors.

Publicerad den 19 Februari 2019

Skicka till e-post

Transaktioner Blackrock Eurozone Core Property Fund har köpt en kombinerad butiks- och kontorsfastighet i Helsingfors CBD.

Fastigheten är fondens tredje förvärv på kort tid, efter tidigare förvärv av en kontorsfastighet i Hamburg och två logistikfastigheter nära Mu?nchen och Regensburg. Dessa investeringar ligger i linje med fondens strategi att erbjuda investerare diversifierad exponering mot högkvalitativa, inkomstgenererande fastigheter i en öppen investeringsfond.

Byggnaden, som ligger i hjärtat av Helsingfors affärsdistrikt, uppfördes ursprungligen 1891 och byggdes ut 1959. Den 12 200 kvadratmeter stora byggnaden inrymmer både affärs- och kontorslokaler och ligger på Helsingfors främsta butiksgata Aleksanterinkatu, med grannar såsom Louis Vuitton och Mulberry.

– Den här transaktionen är representativ för en av våra viktigaste strategier: att hitta välplacerade fastigheter som ger möjlighet till att generera inkomsttillväxt. Detta samtidigt som vi förstärker vår portföljdiversifiering med både kontors- och butikslokaler i ett fantastiskt läge, säger Ian Williamson, Portfolio Manager för Eurozone Core Property Fund.

– Vi är mycket nöjda med att ha gjort vår tredje investering i Helsingfors, en marknad som kännetecknas av stark efterfrågan på kvalitetslokaler. Den här historiska byggnaden har fördelen att den erbjuder både butikslokaler och kontorslokaler av hög kvalitet, tillägger Victor Persson, Vice President, Blackrock Real Assets.

Fonden har en aktiv investeringspipeline och kommer att fortsätta diversifiera sin exponering mot eurozonens mest likvida marknader. Rådgivare till Blackrock Eurozone Core Property Fund var Cobbleyard.

Blackrock Real Estate är Blackrocks särskilda investeringsgrupp för fastigheter och investerar i alla större fastighetstyper, med olika risk- och avkastningsprofiler. Verksamheten förvaltar över 23 miljarder dollar i privata och publika fastighetsaktier och skuldkapital åt investerare runt om i världen.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se


ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Partnertext

Vill du utveckla framtidens Göteborg?

Presenteras av MIKE KOMMERSIELLA FASTIGHETER

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Endast de hållbara företagen kommer överleva"

Karriär Anna Denell på Vasakronan förklarar varför hållbarhetschefer måste argumentera affärsmässigt, och inte bara komma med "rädda världen-argument" för att göra skillnad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus

Fastighetssverige på sociala medier


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige
Digitaliseringsminister Anders Ygeman är en av talarna på ett av årets viktigaste event - Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering på Waterfront i Stockholm den 8 maj.

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering – Anders Ygeman öppningstalar+ Plus
Cattis Carlén, blir politisk sakkunning åt Per Bolund.

Därför går Cattis Carlén till FinansdepartementetNordika den omdaning av Amasten som Jan-Erik Höjvall & Co påbörjat.

Nordika blir ny huvudägare i AmastenFastigheten Elefanten 40 i Malmö.

Wihlborgs hyr ut 8 200 kvadratmeter till Malmö stadKalmar.

Rikshem köper i KalmarPerol Fastigheter uppför en ny domstolsbyggnad i Hudiksvall.

Perol tecknar avtal med DomstolsverketPrime Living, med Hans Sandén som vd, ingår ett låneavtal med vissa aktieägare.

Prime Living lånar med Original Issue Discount om 25 procentHuvudägaren Klövern, med vd Rutger Arnhult, garanterar företrädesemssionen i Tobin Properties till 100 procent.

Tobin: Stor nyemission för att täcka obligationFastighetssverige PLAY


Branschguiden

Grundaren Stefan Larsson lämnade vd-stolen på Bimobject och blir Chief Strategy Officer (CSO). Johan Svanström är ny tf vd.

Bimobject-grundarens nya roll klarJakob Österberg, vd för Slottsviken och ägare i Lackarebäck Holding.

Huvudägare lägger budpliktsbud på Spotlight-bolagKvarteret Nystavaren.

Bygg-Fast säljer byggrätter i EskilstunaSweco skapar ett Digital Office. Per Vidar Lundberg har rekryterats som digital affärsutvecklingschef.

Sweco skapar Digital OfficeSkärholmens Fastighetsägare: Oliver Berger, projektledare, Catarina Johansson Nyman, avgående vd, Anette Sand, ordförande, Sonny Söderström, tillträdande vd, och Henrik Tufvesson, vice ordförande.

Ny vd för Skärholmens FastighetsägareCarl Berthammar och Joanna Heikkilä.

Olov Lindgren gör satsning på energi- och hållbarhetsfrågorBelma Rejnefelt.

Sisab ändrar i ledningsgruppenCattis Carlén blir politisk sakkunnig hos bostadsminister Per Bolund.

Cattis Carlén blir politisk sakkunnig hos bostadsminister Per Bolund+ Plus

Därför lämnar Bengt Kjell Nyfosa+ Plus
Mikael Freudmann, partner på Scius. I bakgrunden syns fastigheten  Barnängen 6 på östra Södermalm.

Utländska investerare på kö: "Finns inte möjlighet tala med alla"+ Plus
Efter nio år som vd lämnar Anders Kupsu Skandia.

Kupsu kan starta eget: "Vill verkligen ha en friare roll"Skanska har utarbetat ett dialogverktyg för att underlätta och snabba på processerna. Bland annat används det i Tolered. Christina Ingelsten berättar mer på Stora Bostadsdagen Göteborg.

Stora Bostadsdagen GBG: Snabbare processer med bättre dialog
Se fler nyheter