Image
Blackrock köper i Helsingfors.
Blackrock köper i Helsingfors. Bild: Kuvatoimisto Kuvio Oy

Blackrock köper i Helsingfors

Transaktioner Blackrock Eurozone Core Property Fund har köpt en kombinerad butiks- och kontorsfastighet i Helsingfors CBD.
Publicerad den 19 Februari 2019

Fastigheten är fondens tredje förvärv på kort tid, efter tidigare förvärv av en kontorsfastighet i Hamburg och två logistikfastigheter nära Mu?nchen och Regensburg. Dessa investeringar ligger i linje med fondens strategi att erbjuda investerare diversifierad exponering mot högkvalitativa, inkomstgenererande fastigheter i en öppen investeringsfond.

Byggnaden, som ligger i hjärtat av Helsingfors affärsdistrikt, uppfördes ursprungligen 1891 och byggdes ut 1959. Den 12 200 kvadratmeter stora byggnaden inrymmer både affärs- och kontorslokaler och ligger på Helsingfors främsta butiksgata Aleksanterinkatu, med grannar såsom Louis Vuitton och Mulberry.

– Den här transaktionen är representativ för en av våra viktigaste strategier: att hitta välplacerade fastigheter som ger möjlighet till att generera inkomsttillväxt. Detta samtidigt som vi förstärker vår portföljdiversifiering med både kontors- och butikslokaler i ett fantastiskt läge, säger Ian Williamson, Portfolio Manager för Eurozone Core Property Fund.

– Vi är mycket nöjda med att ha gjort vår tredje investering i Helsingfors, en marknad som kännetecknas av stark efterfrågan på kvalitetslokaler. Den här historiska byggnaden har fördelen att den erbjuder både butikslokaler och kontorslokaler av hög kvalitet, tillägger Victor Persson, Vice President, Blackrock Real Assets.

Fonden har en aktiv investeringspipeline och kommer att fortsätta diversifiera sin exponering mot eurozonens mest likvida marknader. Rådgivare till Blackrock Eurozone Core Property Fund var Cobbleyard.

Blackrock Real Estate är Blackrocks särskilda investeringsgrupp för fastigheter och investerar i alla större fastighetstyper, med olika risk- och avkastningsprofiler. Verksamheten förvaltar över 23 miljarder dollar i privata och publika fastighetsaktier och skuldkapital åt investerare runt om i världen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige