Image
Slakthusområdet.
Slakthusområdet. Bild: Martin Kelam

Atrium Ljungberg hyr ut till coworkingaktör i Slakthusområdet

Uthyrning Atrium Ljungberg hyr ut till coworkingaktören The Works i Slakthusområdet. Etableringen är i linje med visionen att skapa en kreativ plats för både små och stora bolag och ses av bolaget som ett kvitto på områdets attraktivitet redan i dag.
Publicerad den 7 September 2022

The Works fokuserar på prisvärda co-workingtjänster på platser med bra kollektivtrafik, och öppnar på nära 1 700 kvadratmeter i Slakthusområdet i september. Det expansiva företaget har som mål att tredubbla de 20 000 kvadratmeter de erbjuder i Stockholm i dag.
– Vi vill absolut vara en del av Slakthusområdets erbjudande och utveckla platsen tillsammans med Atrium Ljungberg. The Works kommer att kunna möta efterfrågan från de många mindre aktörer som söker flexibla kontor med bara fem minuter till Södermalm, säger Andreas Broryd, vd på The Works.

Atrium Ljungbergs fokus för Slakthusområdet är att skapa en pulserande stadsmiljö där mat och kultur får ta stor plats, samtidigt som den industrihistoriska miljön bevaras och utvecklas. Ikoniska byggnader som de gamla Marknadshallarna och Börshuset renoveras nu med varsam hand för att inrymma kontor medan Palmfelt Center, en byggnad med tydliga postmodernistiska drag, har kontorsytor för inflyttning direkt. Samtidigt planeras för nya bostäder, arbetsplatser, utbildning och kultur, för att skapa en levande plats dygnets alla timmar.
– Vi ser en stor efterfrågan på kontorsarbetsplatser i Slakthusområdet. Därför är det fantastiskt att redan idag kunna erbjuda plats i befintliga hus för aktörer som The Works, samtidigt som vi utvecklar allt fler kontorsmöjligheter framåt, säger Petter Klingofström, affärsstrateg på Atrium Ljungberg. Vår vision är att den bredd inom kreativitet och innovationskraft som Sverige förknippas med internationellt även kommer återspeglas i Slakthusområdet.

Slakthusområdet är ett av Stockholms största utvecklingsområden och kommer att genomgå en enorm förändring fram till 2030. I augusti 2018 fick Atrium Ljungberg förtroendet från Stockholms stad att utveckla stora delar av den nya stadsdelen. Förvärven och utvecklade markanvisningar uppgår totalt till cirka 200 000 kvadratmeter BTA och den totala investeringen uppgår till cirka tio miljarder kronor under perioden 2019 - 2030.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige