Atrium Ljungberg hyr ut i Forumkvarteret

Forumkvarteret i Uppsala. Bild: Martin Kelam
Forumkvarteret i Uppsala.

Publicerad den 21 Maj 2019

Skicka till e-post

Uthyrning Previa och konsultbolaget Helenius väljer Forumkvarteret för sina nya kontorsetableringar i Uppsala. Totalt omfattar de nya uthyrningarna omkring 1 100 kvadratmeter kontorsyta. I och med inflyttningen hösten 2019 är Forumkvarterets kontorslokaler i det närmaste fullt uthyrda.

Annons Image

Atrium Ljungberg har under de senaste tre åren genomfört en omfattande upprustning och ombyggnad av Forumkvarteret som idag innehåller såväl kontorslokaler som bostäder och en galleria med ett förstärkt utbud av butiker, restauranger och caféer. De övre våningsplanen har ställts om till moderna kontorslokaler och hyrts ut löpande vartefter de färdigställts. Sedan tidigare är bland andra Academic Work, Tengbom arkitekter, Kitchen Time, Knightec och Structor hyresgäster i Forumkvarteret. Nu är det klart att även konsultbolaget Helenius och Previa etablerar sig i Forumkvarteret.

Helenius är ett konsultbolag med specialistkompetens inom miljö-, VVS- och energiområdet. Bolaget är en av Sveriges ledande installationskonsulter med huvudkontor i Stockholm. I december flyttar de in på cirka 300 kvadratmeter i Forumkvarteret.

– Vi valde Forumkvarteret för dess centrala och attraktiva läge med cykelavstånd till våra kunder i Uppsala samt gångavstånd till Resecentrum och tåg till Stockholm. Vi fastnade även för Atrium Ljungbergs inredningskoncept som är modernt och genomtänkt. Dessutom värdesätter vi att Atrium Ljungberg är en hyresvärd som jobbar långsiktigt och hållbart samt att de har lokala servicekontor, säger Omar Ayedi, Helenius Ingenjörsbyrå AB, Kontorschef i Uppsala.

Previa ingår i Falck Healthcare som är Skandinaviens största koncern inom hälsa i arbetslivet. I december flyttar de in i sitt nya kontor på 800 kvadratmeter i Forumkvarteret.

– Helheten som Atrium Ljungberg kan erbjuda oss, med nyrenoverat kontor i ett sammanhang som ger oss möjlighet att verkligen leva som vi lär, gjorde att vi valde Forumkvarteret. Här får vi möjlighet att skapa en bra och ergonomisk arbetsmiljö samt tillgång till en attraktiv närmiljö med restauranger, liv och puls. Närheten till Resecentrum är också något vi värdesätter, säger Susanne Frode, konsultchef Previa.

– Vi är glada att kunna erbjuda toppmoderna kontorslokaler i Uppsalas absoluta cityläge. Det stora intresset för kontor i Forumkvarteret ser vi som ett kvitto på att vår ambition att skapa ett urbant innerstadskvarter med en mix av handel, restauranger, bostäder värdesätts av tjänsteintensiva företag som söker attraktiva lägen. Under året färdigställer vi även de sista fem kontorslokalerna i kvarteret, säger Daniel Kvant Suber, affärsutvecklingschef Uppsala och norra Stockholm på Atrium Ljungberg.


- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se


ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Senast från Fastighetssverige Plus

Bostäder drar ut på tiden – nu vill politisk trio sätta press på byggherrarna

Bostäder Vill klargöra hur spräckta tidsplaner och försenade projekt påverkar bolagens chanser till framtida markanvisningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus

Fastighetssverige på sociala medier


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige
Anna Marand, Hemsö, Mikael Lundström, Svefa och Sara Östmark, Stenvalvet diskuterar affärsmöjligheter i samhällsfastigheter på Branschens mötesplats i Göteborg den 27 augusti på Posthotellet.

Lokalmarknadsdagen 27/8: Samhällsfastigheter – affärsmöjligheter i snabbväxande segmentAnna Alsborger.

Hemfosa köper för 650 miljoner kronorAnders Nissen, vd för Pandox.

Pandox miljardköper i TysklandEn av de åtta fastigheter som går under klubban i höst.

Jätteauktion att vänta i MalmöBoklok bygger radhus i Rosengård.

Boklok bygger radhus i RosengårdPostnord flyttar tillbaka till Tomteboda.

Postnord flyttar tillbaka till TomtebodaSolna Business Park ska kompletteras med bostäder.

Nya bostadskvarter i Solna Business ParkAreim har skrivit kontrakt med två restauranger i korsningen Scheelegatan/Fleminggatan i Stockholm.

Nya restauranger till Areim på KungsholmenFastighetssverige PLAY


Branschguiden

Henrik Melder ansluter till Hemfosa, med Caroline Arehult som vd.

Hemfosa värvar Norgechef från EntraKatarina Holmgren går till HSB.

HSB rekryterar från BonnierKjell Stenudd ansluter till Altura, ägt av NREP, med Stefan Wallander som Sverige-vd.

Kjell Stenudd till NREP:s AlturaWihlborgs har ny fyllt hela projektet Origo i Hyllie.

Wihlborgs fyller Hyllieprojekt med stor uthyrningAhlsell flyttar nästa år in i nya lokaler hos Klövern i Norrköping.

Ahlsell flyttar inom Klövern i NorrköpingAdvokatfirman Lindahl tar i år Skutan Mathilda af Mollösund till Almedalen.

Lindahl gör hållbarhetsresa – seglar till AlmedalsveckanSofia Petzelius, vd och partner på New Property Retail & Development.

Rivstart för New Property Retail & Development – flera uthyrningar+ Plus
Föreslagen ny utformning av taket över Nordstanstorget.

Så blir nya Nordstan+ Plus
Fredrik Lidjan (Magnolia Bostad), Eva Landén (Corem) och Hans Wallenstam (Wallenstam).

Här är branschens mest jämställda ledningsgrupperAnna Breman analyserar makroläget på seminariet Fastighetskvinnan på Grand Hotel den 4 september.

Fastighetskvinnan: Anna Breman analyserar makrolägetWorkplace Oo.

Skanska miljardsäljer i OsloColliers har agerat säljrådgivare i en sale and leaseback-affär med fyra logistikfastigheter.

Fyra industrifastigheter i sale and leaseback-affär
Se fler nyheter