Image

Aspelin-Ramm satsar i Kungsbacka

BYGG Det norska fastighetsutvecklingsföretaget Aspelin-Ramm har, tillsammans med den lokala fastighetsägaren Peter Adamsson, köpt 17 000 kvadratmeter tomtmark med 7 000 kvadratmeter byggrätt vid Hederondellen i Kungsbacka. Planerna är att bygga en fastighet anpassad för handels- och serviceverksamhet på tomten Hede 4:15.
Publicerad den 30 Maj 2008

- Investeringen är ett led i vår satsning på handels- och servicefastigheter i attraktiva områden. Kungsbacka är en oerhört spännande stad där hela regionen kännetecknas av god tillväxt, hög inflyttning och ett bra företagsklimat. Marken vi har förvärvat ligger i ett expansivt område med en väl utbyggd infrastruktur och med goda kommunikationsmöjligheter. Bilias och Beijers pågående byggen är några exempel på att det händer mycket i närområdet, säger Lennart Karlsson, vd Aspelin-Ramm.

Aspelin-Ramm Fastigheter har anlitat fastighetsrådgivaren Colliers som ska genomföra en marknadsanalys för att undersöka vilken typ av verksamhet som kan vara lämplig i den nya fastigheten. Konceptutvecklingsförslaget kommer att presenteras under de närmaste veckorna.

- Om allt går som planerat blir det byggstart inom ett år och fastigheten beräknas stå klar för inflyttning någon gång under 2010. Vem som flyttar in sin verksamhet i den nya fastigheten blir en senare fråga, men vi har redan nu märkt av ett stort intresse för att etablera sig i området, avslutar Lennart Karlsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige