Image

Norrmän vill bygga hotell bredvid Pinocchio

HOTELL Det norska fastighetsföretaget Aspelin Ramm vill bygga ett hotell och konferensanläggning i Borås på tomten där den omstridda Pinocchio-statyn står.
Publicerad den 19 Maj 2008

Nyligen invigdes Pinocchiostatyn vid Allégatans södra ände i Borås. Om något år kan statyn få sällskap av ett omkring 25 våningar högt hotell med ett glastäckt konstgalleri i bottenväningarna, vänt mot Pinocchio. Detta skriver Sveriges Radio Sjuhärad.

Det är det norska fastighetsföretaget Aspelin Ramm som vill bygga en hotell och konferensanläggning i Borås på tomten där Pinocchio står.
Företagets representant i Sverige, Ulf Klevbrant, säger till Radio Sjuhärad att företagets intresse är väldigt stort.

Från början var det Skanska som, efter ett kontroversiellt beslut i Borås kommunstyrelse, med ensamrätt fick tre år på sig att lägga fram ett förslag för tomten. Men Skanskas förslag accepterades inte och de drog sig ur.

Aspelin Ramms förslag innehåller inglasade bas som sträcker sig lika högt som Pinoccio. Däröver reser sig en högdel omkring 25 våningar upp som ska inrymma ett hotell och en konferensdel för ett tusental deltagare.

Ulf Klevbrant på Aspelin Ramm vill inte låta sig intervjuas eftersom han ännu inte fått några utfästelser från Borås.

Men stadsarkitekt Tomas Rossing uttrycker sin förtjusning och ett planprogram är färdigt.

Aspelin Ramm äger bostadsfastigheter i Sverige och Norge, Clarion Hotel i Stockholm och ett par hotell i Bohuslän, bland annat Smögens Havsbad, skriver SR Sjuhärad.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige