Image

Aspelin Ramm tecknar avtal och går vidare med Kungsbackaprojekt

Uthyrning Aspelin Ramm Fastigheter tecknar avtal med Bergendahls om 5 200 kvadratmeter dagligvaruhandel på tomten intill Hederondellen i norra Kungsbacka. - Vi lämnar in vår bygglovsansökan i dag. När bygglovet är klart räknar vi med byggtid på ett år, säger Aspelin Ramms vd Lennart Karlsson till Fastighetssverige.
Publicerad den 9 Mars 2016

Fastigheten Hede 4:15 om 17 000 kvadratmeter tomtyta förvärvades av Aspelin Ramm Fastigheter 2007 tillsammans med den lokala fastighetsutvecklaren Peter Adamsson i det delägda dotterbolaget Arjpa. Den fastställda detaljplanen medger en byggnad på 7 500 kvadratmeter för handels- och serviceverksamhet.

– För oss har det varit viktigt att hitta en aktör som tillför något nytt till området och som ökar utbudet och valfriheten ytterligare för människorna som bor här i Kungsbacka. Nu kan vi på allvar påbörja arbetet med att hitta andra lämpliga hyresgäster som bidrar till en attraktiv mix av verksamheter som gör att hela området kan utvecklas vidare, säger Lennart Karlsson.

– Kungsbacka är en välmående och växande kommun. Den här satsningen ligger väl i linje med hur Kungsbacka kan fortsätta att växa. Kungsbacka kommun och området här är så pass attraktivt att vi inte haft bråttom med att hitta nya hyresgäster till vår fastighet i Hede. För oss är det viktigare att vi hittar rätt aktörer som kan bidra till att utveckla området och kommunen ytterligare, säger Lennart Karlsson.

Bergendahls etablering är ett första steg i kedjans offensiv för att öka konkurrensen om matkunderna i Stor-Göteborg och kommer att följas av fler.

– Det är dags för oss att öka konkurrensen om matkunderna i Stor-Göteborg och det känns oerhört bra att få göra det söderifrån med en ny fin butik i Kungsbacka! Vi vet att göteborgarna uppskattar god mat och räknar med att vårt starka kunderbjudande kommer att få ett bra mottagande, säger Johan Johnsson, vd för Bergendahls Food, som bland annat står bakom Citygross och MAT.

Den nya butiken kommer redan från start att vara Svanen-märkt och med en Krav-märkt kötthantering.

Etableringen skapar inledningsvis ett 60-tal nya arbetstillfällen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige