Image

Anders Jarl lämnar vd-rollen – hon föreslås ta över

Bolag Valberedningen föreslår att Wihlborgs nuvarande vd Anders Jarl blir arbetande styrelseordförande och lämnar över vd-stolen till projekt- och utvecklingschef Ulrika Hallengren.
Publicerad den 6 Februari 2018
Ulrika Hallengren. Bild: Wihlborgs
Ulrika Hallengren. Anders Jarl. Bild: Wihlborgs
Anders Jarl.

Mot bakgrund av att styrelsens nuvarande ordförande Erik Paulsson meddelat att han efter 14 år med ålderns rätt avser lämna sitt uppdrag i styrelsen föreslår valberedningen omval av styrelseledamöterna Tina Andersson, Sara Karlsson, Helen Olausson, Anders Jarl, Per-Ingemar Persson och Johan Qviberg samt nyval av Jan Litborn. Därutöver föreslår valberedningen att Anders Jarl väljs till arbetande styrelseordförande. Anders Jarl är i dag vd för Wihlborgs.

– Under Anders Jarls ledning har Wihlborgs sedan bildandet 2005 genomgått en mycket stark utveckling. Genom att utse Anders Jarl till ordförande kan Wihlborgs fortsätta dra nytta av hans kompetens, erfarenhet och kontaktnät även framöver, samtidigt som en ny vd kan vidareutveckla bolaget, säger valberedningens ordförande Bo Forsén.

– Anders och jag har arbetat tätt tillsammans under många år och känner varandra väl. Som stor ägare är jag angelägen om att Wihlborgs fortsätter vara ett entreprenörsdrivet företag. Med Anders som ordförande är jag säker på att bolaget fortsätter drivas i samma anda, säger styrelsens ordförande Erik Paulsson.

– Jag har med glädje accepterat valberedningens förfrågan om att föreslås till styrelseordförande. Detta är ett bra tillfälle att lämna över till en ny vd som kan fortsätta utveckla och modernisera bolaget samtidigt som jag på ett aktivt sätt kan bidra med erfarenhet och kunskap, säger Anders Jarl.

Under förutsättning att stämman beslutar enligt förslaget avser Wihlborgs styrelse att utse den nuvarande projekt- och utvecklingschefen Ulrika Hallengren till ny vd med tillträde 1 maj 2018.

– Ulrika Hallengren har i dag en nyckelposition i Wihlborgs och har framgångsrikt drivit ett antal stora utvecklingsprojekt och affärer. Vi i styrelsen är överens om att Ulrika är rätt person att axla rollen som vd och driva arbetet med att säkra fortsätt tillväxt och modernisering av bolaget. Samtidigt kan Anders Jarl bidra med erfarenhet och strategisk rådgivning. Som stor ägare i bolaget känner jag mig mycket nöjd och trygg med denna lösning, säger Erik Paulsson.

– Jag ser fram emot att fortsätta samarbeta med Ulrika. Vi har arbetat nära varandra under flera år och hon har en stark drivkraft och ett affärsmässigt tänk. Detta blir en utmärkt lösning för såväl aktieägare som medarbetare, säger Anders Jarl.

– Det här är en möjlighet som jag naturligtvis med glädje tackar ja till. Wihlborgs är ett fantastiskt företag och jag ser verkligen fram emot att få driva den fortsatta utvecklingen av bolaget. Vi har många engagerade medarbetare och tillsammans ska vi göra allt för att skriva nästa kapitel i den framgångssaga som Wihlborgs är, säger Ulrika Hallengren.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige