Image

Han tar över efter Hallengren

Karriär Wihlborgs projekt- och utvecklingschef Ulrika Hallengren är tänkt att bli ny vd för Wihlborgs när vd Anders Jarl föreslås som ordförande. I anslutning till detta blir Andreas Ivarsson ny projekt- och utvecklingschef.
Publicerad den 15 Februari 2018
Andreas Ivarsson. Bild: Peter Westrup
Andreas Ivarsson.

Andreas Ivarsson arbetar sedan augusti 2017 som fastighetsutvecklare på Wihlborgs. Han kom då närmast från en roll som marknadsområdeschef på Skandia Fastigheter. Där arbetade han i elva år och var bland annat drivande i utvecklingen av Masthusen i Västra hamnen i Malmö – ett omfattande stadsutvecklingsprojekt i området där bland annat Malmömässan tidigare låg. Dessförinnan har han arbetat på MKB, Ikano samt varit med och byggt upp Fastighetsbolaget PBA i Karlskrona.

– Andreas har gjort fina insatser och visat ett stort driv och en stark affärsmässighet under det halvår han hunnit vara hos oss. Dessutom har han ett stort förtroende i marknaden och gedigen vana av både utveckling och ledarskap. Vi har många spännande utvecklingsprojekt på gång, på både kort och lång sikt, och jag är övertygad om att Andreas är helt rätt person för att driva dessa, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.

– Det är en fantastisk förmån att få möjlighet att utveckla och förädla Wihlborgs fina projektportfölj och jag ser med stor ödmjukhet och inspiration fram emot denna utmaning. Vi har ett mycket kompetent projektteam och i samarbete med våra regioner ska vi fortsätta driva Wihlborgs framåt med kunden och affären i fokus. Detta gör vi självklart i nära samverkan med de kommuner där vi verkar, säger Andreas Ivarsson, tillträdande projekt- och utvecklingschef på Wihlborgs Fastigheter.
Andreas Ivarsson får ansvar för ett tiotal personer i projekt- och utvecklingsteamet och kommer även att ingå i Wihlborgs koncernledning. Han tillträder den nya tjänsten den 1 mars.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige