Image

Akelius emitterar obligationslån

Bolag Akelius emitterar ett treårigt obligationslån om 420 miljoner kronor.
Publicerad den 18 Juni 2012
Pål Ahlsén. Bild: Akelius Fastigheter. Bild: Akelius Fastigheter
Pål Ahlsén. Bild: Akelius Fastigheter.

Lånet kommer att emitteras på den svenska marknaden. Obligationslånet löper med en rörlig ränta om Stibors tremånadersränta plus 4,75 procentenheter och har slutligt förfall 2015. Obligationslånet har ett rambelopp om en miljard kronor.

Emissionslikviden kommer att användas till allmänna verksamhetsändamål såsom investeringar i befintligt fastighetsbestånd och fastighetsförvärv. Akelius kommer att ansöka om notering av obligationen på Nasdaq OMX Stockholm.

- Genom detta obligationslån uppnår vi ytterligare diversifiering i vår kapitalanskaffning. Emissionslikviden kommer att användas till fortsatt uppgradering av hyresrätter till Akelius Living, en kvalité i nivå med bostadsrätt. Efterfrågan på högkvalitativa hyresrätter är mycket hög och har ökat kontinuerligt de senaste åren, säger Akelius Fastigheters vd Pål Ahlsén.

Swedbank har agerat arrangör i transaktionen och har tillsammans med Danske Bank varit finansiella rådgivare till bolaget i transaktionen.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige