Image
Link Business Center.
Link Business Center. Bild: Wingårdh Arkitektkontor

Academic Work flyttar in i Link Business Center

Uthyrning Academic Work tecknar avtal med Lundbergs och flyttar in på 1 900 kvadratmeter i Link Business Center i Linköping.
Publicerad den 8 Februari 2019
Annons
Image

Fastighets AB L E Lundbergs kontorsprojekt i Linköping har nu fått sitt namn – Link Business Center. Den nya fastigheten ritad av Gert Wingårdh kommer stå klar andra halvåret 2021. Lundbergs har även tecknat hyresavtal med rekryterings- och bemanningsföretaget Academic Work om cirka 1 900 kvadratmeter med en avtalstid på åtta år.
– Vi är glada att kunna presentera namnet på det vi hoppas kommer bli en naturlig mötesplats för regionens näringsliv. Namnet är sprunget ur viljan att koppla ihop människor och företag samt erbjuda fantastiska möjligheter för affärer och utveckling. Samtidigt är det givetvis även en tydlig koppling till platsen. Vi kommer presentera logotyp och visuell identitet under våren, säger Christian Claesson, regionchef öst, Fastighets AB L E Lundberg.

Link Business Center omfattar totalt cirka 13 500 kvadratmeter uthyrningsbar yta samt garage. Intresset för konceptet är stort och nu har hyresavtal tecknats med Academic Work om 1 900 kvadratmeter. Sedan tidigare har Danske Bank kontrakterats på cirka 4 000 kvadratmeter.
– Vi är väldigt glada att få Academic Work som en av hyresgästerna i Link Business Center. Vi vill fylla Link Business Center med en mix av olika företag som bidrar till dynamik och spännande möten. Vi är övertygade om att Academic Work kommer sätta sin prägel på huset genom sin företagskultur och fokus på "young professionals", säger Daniel Andersson, marknadsområdeschef Linköping, Fastighets AB L E Lundberg.
– De nya lokalerna och miljön kommer passa oss perfekt. För att upplevas som en attraktiv arbetsgivare är det viktigt för oss att kunna erbjuda en inspirerande och trivsam arbetsmiljö med rätt läge. Allt detta tycker vi att Link Business Center är och därför ser vi verkligen fram emot att flytta in, säger Thobias Wetterwik, tillförordnad kontorschef Academic Work.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastighets AB L E Lundberg på Branschguiden

Fastighets AB L E Lundberg är en av de stora privata fastighetsägarna i Sverige. Fastighetsbeståndet består till största delen av centralt belägna bostäder, kontors- och butikslokaler. Med strategiska positioner i flera av Sveriges expansiva kommuner står bolaget väl rustat för en fortsatt god utveckling.

I en lägenhet i Norrköping startade Lars Erik Lundberg 1944 det företag som idag heter Fastighets AB L E Lundberg. Och det är fortfarande i parkernas och spårvagnarnas stad huvudkontoret ligger.

Som långsiktig fastighetsägare med egen förvaltning är vi en hyresvärd...

Läs mer om Fastighets AB L E Lundberg på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Arkitekten som blev bostadsentreprenör

Bostäder Milad Barosen är arkitekten som blev bostadsentreprenör. Som vd och medgrundare till co-livingaktören Allihoop vill han bidra till en mer flexibel bostadsmarknad. För Fastighetssverige berättar han om frustrationen över den trasiga bostadspolitiken och hur hans bakgrund i Iran tagit honom dit han är idag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY