Image
Kineum är nu fullt uthyrt.
Kineum är nu fullt uthyrt. Bild: Markus Esselmark

27-våningshuset Kineum fullt uthyrt

Uthyrning EcoOnline har tecknat avtal om kontorsyta i Kineum. Därmed är det 27 våningar höga huset i Gårda hundra procent uthyrt långt före färdigställandet.
Publicerad den 14 April 2022

Kineum är en 27 våningar hög destination i Gårda i Göteborg, som just nu utvecklas av Platzer och NCC. JIMMY´Z Resort & Hotel, som utvecklas av ESS Group, kommer att fylla huset med flera restauranger, caféer, pool club, konferensanläggning och musikscen. Kontorshyresgäster blir bland andra ESS Group, Lowell, Wint Group och NCC.
– Vi gläds över det stora intresset för Kineum och välkomnar EcoOnline till Kineum-familjen. Kineum blir så mycket mer än bara ett kontorshus, det är en kreativ och inspirerande miljö där gränserna mellan arbete, möten, nöjen och upplevelser suddas ut, säger Mikael Dotevall, affärsområdeschef på Platzer.

EcoOnline, som är ett innovativt mjukvaruföretag som utvecklar lösningar för säkra och effektiva arbetsplatser, har tecknat ett 5-årigt hyresavtal om 916 kvm. De flyttar in på våning 19 i maj 2023.
– Kineum är ett nytt, unikt och hållbart kontorshus med integrerat hotell som kommer stärka oss som bolag på vår fortsatta tillväxtresa i Sverige. Vi är övertygade om att en fantastisk arbetsmiljö får människor, varumärket och lönsamheten att växa och vårt nya kontor kommer att bidra till detta. Det kommer att vara en modern mötesplats för såväl våra befintliga och blivande medarbetare som kunder, säger Martina Jonsson, vd på EcoOnline.

Kineum omfattar en ny byggnad vid Ullevimotet om 26 000 kvadratmeter fördelat på 27 våningar, som byggs samman med befintlig byggnad om 16 000 kvadratmeter. Projektet byggstartade i Q4 2018 och kommer att färdigställas under 2022. Projektet genomförs gemensamt av NCC och Platzer i ett bolag som ägs 50/50 av parterna. Platzer kommer förvärva NCC:s andel då projektet är färdigställt. Uthyrningsgraden i hela fastigheten är 89 procent.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige