Image
Greenhaus.
Greenhaus. Bild: Castellum

Veidekke bygger kontorshus åt Castellum

Bygg/Arkitektur Castellum påbörjar nu byggnationen av kontorsfastigheten Greenhaus om dryga 10 000 kvadratmeter i Helsingborgs nya stadsdel Oceanhamnen. Den totala investeringen för projektet, inklusive markförvärv, beräknas till 300 miljoner kronor. Veidekke har fått uppdrag att bygga Greenhaus.
Publicerad den 29 November 2019

– Det känns positivt att vi nu kan påbörja byggnationen av GreenHaus. Det är ett viktigt projekt för oss i en ny spännande stadsdel som håller på att ta form. Byggnaden kommer att Well-certifieras och vi planerar även för en större coworking-satsning, säger Henrik Saxborn, vd för Castellum.

Castellum-ägda bolaget United Spaces kommer i samband med att Greenhaus slår upp portarna att erbjuda individer och företag möjlighet till coworking i ett av byggnadens våningsplan. Totalt räknar man med 230 arbetsplatser. Det är United Spaces första etablering i Helsingborg.
– Vi är oerhört glada att kunna expandera vår verksamhet till Helsingborg. Det är en stad där det händer mycket och som ligger i en tillväxtregion med närhet till städer som Malmö och Köpenhamn. Vi ser att denna satsning har stor potential. Vi har länge tittat på lämpliga lokaler på orten och nu har vi funnit den ultimata lösningen, säger Yvonne Sörensen Björud, verkställande direktör United Spaces.

Byggnaden kommer att bestå av en sammanhängande byggnadsvolym i sex våningar mot sundet och åtta våningar mot hamnbassängen. Totalt cirka 8 400 kvadratmeter BTA ovan mark och med en källare om cirka 1 600 kvadratmeter. Lokalerna erbjuder generös rymd med stort ljusinsläpp, och från kontoret kommer man ha en fantastisk utsikt över hela Helsingborg.
– Vi är tacksamma för förtroendet och ser framemot ett nära samarbete med Castellum. Det är väldigt inspirerande att vara med och bidra i det största stadsförnyelseprojektet i Helsingborg i modern tid. Vi kommer utnyttja alla våra erfarenheter från tidigare projekt för att skapa riktigt bra förutsättningar för GreenHaus. Samverkan och involvering är nyckeln för att vi tillsammans ska leverera ett projekt med rätt kvalitet, hög säkerhet och i tid, säger Stefan Wegner, arbetschef på Veidekke Bygg Syd Helsingborg.

Fullt uthyrd bedöms hyresintäkterna uppgå till cirka 19 miljoner kronor. I dagsläget uppgår uthyrningsgraden till 31 procent. Bland hyresgästerna finns utöver United Spaces, Advokatfirman Juhlin & Partners och Helsingborgs Vårdcentral AB. Inflyttning i Greenhaus kommer att ske under våren 2022.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Heta krögaren öppnar nytt

Uthyrning Driver en av stans hetaste restauranger – expanderar och öppnar nytt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY