Image

Vd-skifte på Areim

Karriär Therese Rattik är ny vd på Areim. Hon har arbetat för bolaget sedan starten 2003 och är delägare sedan 2007.
Publicerad den 4 September 2013
Therese Rattik. Bild: Areim
Therese Rattik.

- Vi har precis stängt vår andra fastighetsfond, Areim Fond II med en investeringsvolym på 6-7 miljarder kronor, och har många stora transaktioner framför oss. I vår befintliga fastighetsportfölj pågår dessutom flera spännande projekt inom uthyrning, förvaltning och projektutveckling. Det skall bli både utmanande och riktigt roligt att, i rollen som vd, få fortsätta att utveckla Areims verksamhet tillsammans med vårt kompetenta och erfarna team, säger Therese Rattik.

Therese Rattik – före detta Jönsson – har en EMBA (Executive MBA) från Handelshögskolan i Stockholm (2009–2011), samt examen i bygg- och fastighetsekonomi från KTH i Stockholm.

Therese Rattik har varit på Areim sedan starten 2003 och har haft en ledande roll i flera av bolagets större transaktioner, både för Areim Fond I och partners såsom Blackstone, ING och AP4.

Leif Andersson, grundare och tidigare vd på Areim, ska fortsättningsvis fokusera ännu mer på transaktioner, investerarrelationer och affärsutveckling för Areims räkning.

- Jag är oerhört glad över att Therese har tackat ja till att ta över som vd. Hon har både mitt och våra investerares fulla förtroende när Areim nu går in i en ny utvecklingsfas med Therese som ledare. För egen del skall jag nu fokusera på det som jag är bäst på - affärer - och ser fram emot att kunna ägna mig helt åt det, säger Leif Andersson.

Läs mer om Areim och flera andra fastighetsfondbolag i Fastighetssveriges pappersmagasin som kommer i morgon, torsdag.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige